2024. június 16. - Jusztin

Robbanás után tűz ütött ki egy belvárosi lakóházban

Robbanás történt, majd tűz ütött ki Budapesten egy ötemeletes belvárosi lakóházban péntekre virradó éjjel, a lakók közül négyen sérültek meg, közülük az egyik állapota válságos.
2010. január 8. péntek 10:43 - HírExtra
A tűzoltók az épületet kiürítették, s oda a lakók nem is térhetnek vissza, mert életveszélyes - mondta az MTI-nek Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

Elmondta: a Balaton utcai ház legfelső szintjének egyik lakásában ismeretlen okból robbanás történt, majd tűz ütött ki. Az égő lakásból egy idős férfit válságos állapotban hoztak ki a tűzoltók, a férfi teljes testfelületén súlyos égési sérüléseket szenvedett, és füstmérgezést kapott.

A férfit a mentők a Szent István Kórházba vitték, ahol az égési osztály ügyeletes orvosa az MTI-nek reggel azt mondta: a sérült állapota még mindig válságos, testét harmad- és negyedfokú égések borítják.

Az 5. emeleti erkélyről egy hölgyet emelőkosárral menekítettek le, füstmérgezés gyanújával. Két további lakó szintén füstmérgezést kapott.

A három füstmérgezettet az Erzsébet Kórházba vitték, ahol kora reggel nem adtak felvilágosítást állapotukról.

A robbanás és tűz következtében a ház legfelső szintjének nagy része megsemmisült, életveszélyessé vált. A környező házak ablakai betörtek, az utcára került nagy mennyiségű törmelék miatt 15-20 ott parkoló autóban kisebb-nagyobb kár keletkezett.
Molnár Péter tájékoztatása szerint a sérülteken kívül további három embert a tűzoltók menekítettek ki az égő emeletről.

A tüzet három vízsugárral eloltották, majd a teljes épületet kiürítették.
Kora reggel a szóvivő elmondta, hogy a mérnöki vizsgálat szerint az egész ház életveszélyessé vált, ezért a lakók nem térhettek vissza otthonukba. Az épület 53 lakásából az érintettek a tűzoltók segítségével hozták ki holmijukat. A lakók elhelyezéséről a Polgári Védelem és a kerületi önkormányzat gondoskodik - tette hozzá Molnár Péter.

A tüzet kiváltó robbanás okát a tűzoltóság és a rendőrség együtt vizsgálja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását