2024. június 2. - Kármen, Anita

Karácsonyi rockfesztivál Betlehemben

"Jőjjetek, óh hívek diadalmaskodva, jőjjetek, jőjjetek Betlehembe" - az első karácsonyi rockfesztiválra! - mondhatnák a középkori portugál karácsonyi ének szövegét átírva az első betlehemi rockfesztivál szervezői.
2009. december 23. szerda 23:59 - HírExtra
A Jézus születési helyének közelében felnőtt fiatal zenész, Emmanuel Fleckenstein kicsit már unalmasnak találta a betlehemi Jászol téren a hívők szokásos karácsonyi dicsőítő énekeit, ezért egy háromnapos koncertsorozatot szervezett, amellyel talán nagyobb tömegeket vonzhatnak Betlehembe.

A város idősebbjei a hagyományos zarándokok elriasztásától aggódva a jajgató elektromos gitárokat és a dübörgő dobokat biztos távolban tartják a Születés Templomától.

"A Jászol téren jobban szeretjük a hagyományos zenét, és kórusokat, a megszokott karácsonyi énekeket" - mondta Viktor Batarszeh betlehemi polgármester.

A fesztivált kilenc külföldi és négy helyi zenekar részvételével rendezik a Betlehemi Egyetemen, ahol a zenészeknek nem aggódniuk a hangerő miatt.

Szenteste Fleckenstein négytagú bandája játszhat a Jászol téren is, 45 perces koncertjüket a Csendes éj című dal interpretálásával fejezik be.

A fesztivál méreteit tekintve szerénynek számít, de a kezdeményezés annak a jele, hogy az izraeli-palesztin konfliktus okozta kilátástalan évek után feléled a betlehemi turizmus.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását