2024. június 16. - Jusztin

Kedden egyeztet Bajnai Gordon és Demszky Gábor

Kedden ismét egyeztet Bajnai Gordon és Demszky Gábor a BKV finanszírozásáról - értesült kormányzati forrásból hétfőn az MTI.
2009. december 14. hétfő 22:01 - HírExtra
A miniszterelnök és kormányfő erről november 25-én már egyeztetett, akkor állapodtak meg arról, hogy - a folyamatos szakértői egyeztetések után - két hét múlva ismét találkoznak.
A főpolgármester a találkozó után úgy nyilatkozott: a kormányfő azt mondta neki, hogy a kabinet - a fővárossal együtt - a jövő év januárjától is meg fogja oldani a budapesti tömegközlekedés finanszírozását.

Demszky Gábor ismertette az általa javasolt csomag részleteit is. Eszerint a főváros jövőre ötmilliárd, 2011-ben pedig tízmilliárd forintra kívánja növelni a jelenlegihez képest a támogatás teljes nagyságrendjét. Ezzel párhuzamosan hétmilliárd forintot meg akarnak takarítani a BKV gazdálkodásában.

A kormányszóvivő a találkozó után hangsúlyozta: a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy a BKV működése átlátható legyen, és csak ezt követően lehet érdemben megoldani a vállalat finanszírozási helyzetét. Szollár Domokos tájékoztatása szerint a kormány a finanszírozás megteremtésénél feltételként szabta azt is, hogy állítsák fenntartható pályára, új alapokra az egész fővárosi közlekedést, akár a Volán, akár a MÁV együttműködésével. A cél, hogy a budapesti közlekedés hatékonyabb, rugalmasabb, olcsóbb legyen, és jobban kiszolgálja az utazók igényeit, mert ez is feltétele a cég hosszú távú finanszírozásának - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását