2024. június 2. - Kármen, Anita

Budapesté maradt a 2010-es úszó Eb

Budapest rendezheti a 2010-es úszó Európa-bajnokságot - erősítette meg korábbi döntését a kontinentális szövetség (LEN) vezérkara szombaton.
2009. december 12. szombat 15:00 - HírExtra
 A testület azt követően tűzte napirendre a kérdést, hogy a Magyar Televízió visszavonta a tévéközvetítésre vonatkozó garanciáját, amely pedig a magyar pályázat alapfeltétele volt.
    A LEN az isztambuli rövidpályás Eb keretében tartott ülésén szavazott, s foglalt állást újfent Budapest mellett.

    "A kormánygarancia és a Magyar Olimpiai Bizottság kiállása alapján a LEN nem vonta meg a bizalmat" - értékelt a helyszínről az MTI-nek Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, aki a LEN alelnökeként van jelen a török városban. - A Büro-ülésen, amelyen a 17 tagból 15 vett részt, tájékoztatást kértek tőlem, de az összejövetel hangulatán érződött, hogy előző nap a LEN szűkebb vezetése, a végrehajtó bizottság már elfogadta az érveimet. A Büro-tagoktól is megértést kértem, leszögeztem újfent, hogy ez az egész belső ügy, s amit az Eb-rendezéssel kapcsolatosan vállaltunk, azt teljesítjük is." 

    A hogyan tovább kérdésére Gyárfás ezt válaszolta:
    "A kormány és a MOB egyértelmű állásfoglalása is mutatja, közös ügyről van szó, sokakkal együtt küzdünk a magyarországi Eb sikeréért, a tévéközvetítés biztosításáért. A hazai Európa-bajnokságot az MTV-nek kell sugároznia, szomorú lenne, ha a a közszolgálati televízió bármely vezetésének hitelessége megkérdőjelezhetővé válna. A józan észnek kell diadalmaskodnia, az eredeti vállalásoknak kell érvényt kapniuk."
    A Magyar Televízió a 2010-es hazai Eb sugárzásától való elállást a kellő pénzügyi források hiányával magyarázta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását