2024. június 2. - Kármen, Anita

Cozma-ügy: februárban vádemelés?

Legkorábban februárban kerülhet sor vádemelésre a közel 10 hónapja történt Cozma-gyilkosság ügyében - derül ki a Veszprém megyei főügyésszel készült, a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent interjúból.
2009. december 2. szerda 08:41 - HírExtra
Fejes Péter a lapnak elmondta, hogy a vádemelés egyebek mellett azért késik, mert a vér- és DNS-elemzéseket a nyomozó hatóságok a mai napig nem kapták meg. Ezért az ügyészség az indokolatlanul késlekedő Bűnügyi Szakértői és Kutató Intézetet (BSZKI) 200 ezer forint bírsággal sújtotta. A BSZKI végleges szakvéleményének január 29-re kell elkészülnie, így addig biztosan nem emelnek vádat az ügyben.

A főügyész közölte azt is, hogy a gyanú szerint a Marian Cozma életének kioltásával meggyanúsított személyek korábban lányok futtatásából tartották el magukat. A rendelkezésre álló adatok szerint a 25 fős enyingi banda valószínűleg eleve a rendbontás szándékával ment Veszprémbe, magatartásuk érkezésüktől kezdve kihívóan közösségellenes, erőszakos, megbotránkozást és riadalmat keltő volt, a szórakozóhelyen lökdösték, megütötték a férfiakat, tapogatták és inzultálták a nőket.

A több száz tanú kihallgatása során kiderült, hogy T. Helga - akit a média az egyik gyanúsítotthoz fűződő viszonya kapcsán emlegetett - és N. Valentina hamisan tanúskodott, ezért az ügyészség velük szemben már vádat is emelt - mondta el a lapnak a megyei főügyész.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását