2024. június 1. - Tünde

Az MSZP feljelentést tett!

Feljelentést tett a választás rendjének megsértése miatt, az elmúlt napokban tapasztalt visszaélések miatt Molnár György, az MSZP VIII. kerületi szervezetének elnöke.
2009. november 21. szombat 07:20 - HírExtra
Választás rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomozást rendelt el a rendőrség csütörtökön a józsefvárosi polgármester-választással összefüggésben - mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője még csütörtökön az MTI-nek.

Tafferner Éva emlékeztetett rá: a nyomozást azt követően rendelték el, hogy egy nő szerdán a VIII. kerületi rendőrkapitányságon feljelentést tett. A nő elmondása szerint aznap ebédidőben a Diószegi Sámuel utcai nappali melegedőnél egy férfi és egy nő azt mondta az ebédre várakozóknak, hogy pénzt adnak, ha lefénymásolhatják a személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat.
A nő elmondása szerint azt is közölték velük, hogy a vasárnapi választáshoz "kire kellene szavazni".

Tafferner Éva beszámolt róla, hogy a nyomozást a BRFK vagyonvédelmi osztálya folytatja le, kihallgatják a feljelentőt és a szemtanúkat is.
Mint mondta, csütörtök délután az egyik polgármester-jelölt is feljelentést tett ugyanebben az ügyben a VIII. kerületi kapitányságon. Az ő feljelentését csatolják a már elrendelt nyomozás irataihoz.

A Fidesz szerint szavazatvásárlás történt a vasárnapi józsefvárosi polgármester-választás kampányában. Kocsis Máté, a párt polgármesterjelöltje, jelenleg VIII. kerületi fideszes alpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bemutatta a Hír TV szerdai felvételét, amely szerint választási csalás gyanújával tett feljelentést egy józsefvárosi hajléktalan a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A feljelentő azt állítja, két férfi és egy nő az MSZP nevében ezer-ezer forintot kínált az ebédért sorban álló hajléktalanoknak, ha megengedik lefénymásolni a személyi igazolványukat.
Komássy Ákos, az MSZP józsefvárosi polgármester-jelöltje budapesti sajtótájékoztatóján, pénteken azt mondta: "Hiszünk a magyar igazságszolgáltatásban és a magyar jogállamban, éppen ezért, ha bármilyen visszaélés történt, akkor mindannyiunk érdeke, hogy a rendőrség ezt kinyomozza".

A VIII. kerületben vasárnap tartanak időközi polgármester-választást, mert Csécsei Béla, Józsefváros független, korábban SZDSZ-es polgármestere szeptember 2-án lemondott posztjáról megromlott egészségi állapotára hivatkozva.

bpzs \ bwt
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását