2024. június 1. - Tünde

Fidesz: szavazatvásárlás történt

A Fidesz szerint szavazatvásárlás történt a vasárnapi józsefvárosi polgármester-választás kampányában.
2009. november 19. csütörtök 12:32 - HírExtra
Kocsis Máté, a párt polgármesterjelöltje, jelenleg VIII. kerületi fideszes alpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján bemutatta a Hír TV szerdai felvételét, amely szerint választási csalás gyanújával tett feljelentést egy józsefvárosi hajléktalan a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.

A feljelentő azt állítja, két férfi és egy nő az MSZP nevében ezer-ezer forintot kínált az ebédért sorban álló hajléktalanoknak, ha megengedik lefénymásolni a személyi igazolványukat. A hajléktalan szerint azt mondták nekik: az adatokra azért van szükség, hogy megakadályozzák a Fidesz győzelmét a vasárnapi választáson - hangzott el a televízió riportjában.

A tudósítás szerint a józsefvárosi Vöröskereszt nappali melegedőjének munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy egy fekete autó állt meg az épület előtt ebédidőben. A hajléktalanoktól személyi igazolványt kértek, adataikat lefénymásolták arra hivatkozva, hogy az egyik egészségpénztár részére toboroznak ügyfeleket. Az adatokért állítólag ezer forintot adtak és "politikai jó tanácsot". Az egyik nő feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen.

A nő arra a kérdésre, elhangzott-e, hogy az MSZP-re kell szavazni, úgy válaszolt: "így van, így van".

Kocsis Máté csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a csatorna birtokába került dokumentumok, tanúvallomások egy "durva választási csalást" lepleznek le. A riportot kiegészítve hozzátette: a tanúk állítása szerint a felvételen látható fekete autó csomagtartójában helyezték el azt a mobil fénymásoló gépet, amellyel rögzítették az adatokat.

Megjegyezte, annak a cégnek a vezetője is feljelentést tett, amelynek a nevében gyűjtötték az adatokat.

Kocsis Máté felszólította az MSZP polgármesterjelöltjét, Komássy Ákost, hogy tisztázza magát az ügyben.

Arra a kérdésre, van-e bizonyíték arra, hogy az MSZP áll e mögött az ügy mögött, Kocsis Máté azt mondta: két rendőrségi feljelentést született az ügyben, ha ezek lezajlanak, majd akkor kiderül.

Arra a sajtóhírre, miszerint korábban MIÉP-tag lett volna, a fideszes jelölt kijelentette: nem volt tagja a MIÉP-nek, csak a párt ifjúsági szervezetének.

A VIII. kerületben vasárnap tartanak időközi polgármester-választást, mert Csécsei Béla, Józsefváros független, korábban SZDSZ-es polgármestere szeptember 2-án lemondott posztjáról megromlott egészségi állapotára hivatkozva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kacsagep
2009. november 19. 14:41
A Hirszerzó és a magyarinfo.blog.hu tudósítói is helyi tényfeltárást végeztek a Lujza utcában, és mindkét beszámoló alapján úgy tűnik, hogy a fenti vádak Kocsis Máténak újabb sárdobáló akciójához tartoznak. Egyszerű gazdasági bűncselekményről lehetett szó, csak Kocsis ezt is megtöltötte politikával, és támadásra használta fel, mint általában mindent. Véletlenül sem akarom védeni az MSZP-t, soha nem szavaznék rájuk, de amit ez a Kocsis gyerek csinál, az rettenetes.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását