2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szepessy törvényt akar a szociális kártyáról

Alkosson törvényt az Országgyűlés a szociális kártya ügyében - ezt fogalmazta meg közleményében Szepessy Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok független polgármestere hétfőn.
2009. november 16. hétfő 17:13 - HírExtra
Egy múlt hét végén napvilágot látott felmérés szerint a megkérdezettek 75 százaléka támogatja a szociális kártya bevezetését, amelyet elsőként Monokon kezdeményeztek és amelyet a település képviselő-testülete megszavazott - írta.

"Hetvenöt százalék hatalmas támogatottság" - értékelte az eredményeket Szepessy Zsolt.
Hozzátette: "a döntő többség megérezte, hogy a szociális kártya egyfelől a családokat védi, azokat a gyerekeket, akik elől (...) a szülő eddig elihatta, elgépezhette, uzsorásnak adhatta a segélyt". Ugyanakkor védi az emberek nehezen befizetett adóforintjait is, hiszen nem azért dolgoztak, hogy aztán a segélyeket - amely közpénz - egyesek egy-két nap alatt elköltsék felesleges dolgokra.

Úgy fogalmazott: a szociális kártyát támadók vélhetően nem kellően gondolták át ezt a kérdést, hiszen ezáltal akár az is mondható, hogy az uzsorások érdekeit védik, az ő ügyüket szolgálják, az ő oldalukon állnak.

A polgármester - a szociális kártya monoki bevezetését megszavazó képviselők társaságában - szerdán Budapesten átadja a monoki rendelet teljes szövegét Szabó Máténak, az állampolgári jogok biztosának, a rendelet törvényességét vizsgáló ombudsmannak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását