2024. június 2. - Kármen, Anita

Lázár-diktatúra

Az SZDSZ a "polgármesteri diktatúra megnyilvánulása ellen" tiltakozik Lázár János, Hódmezővásárhely fideszes városvezetőjének lépései miatt - olvasható a Szabad Demokraták Szövetségének az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.
2009. november 10. kedd 13:40 - HírExtra
Az SZDSZ ezt azzal magyarázza, hogy Lázár János összeférhetetlenségi eljárás megindítását kezdeményezte a hódmezővásárhelyi testület SZDSZ-es önkormányzati képviselője, a szabad demokraták Csongrád megyei elnöke, Takács Róbert ellen.
Az SZDSZ közleménye szerint erre azért került sor, mert a liberális képviselő "a polgármesternek nem tetsző módon" végezte ügyvédjelölti munkáját egy korábban a város egyik iskolájában történt ügyben, ahol kirendelt védőként a terhelt védelmét látta el.
Az írás leszögezte, hogy Lázár János eljárása és indítványa megdöbbenti az SZDSZ-t, mert "egy választott képviselőt hivatásának a gyakorlásában próbál lehetetlen helyzetbe hozni, a választóktól kapott mandátumát próbálja meg mondvacsinált jogi indokok alapján korlátozni és ellehetetleníteni".

A közlemény szerint joggal merül fel a kérdés: ezután minden olyan alkalommal, amikor a polgármesternek nem tetszik az a munka, amit a képviselő civilben végez, vagy nem a polgármester politikai hitvallásának megfelelő, akkor a képviselőtestület tagjai ellen eljárásokat fog-e indítani.

A közlemény hozzáteszi, hogy "mindezt azzal tetézi a polgármester, hogy a nyilvánvalóan jogi abszurdnak minősülő eljárásban" egy jogi kérdésekben nem kompetens személyt, egy gyermekorvost kért fel az eljárás lefolytatására.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását