2024. június 1. - Tünde

Megszúrták Bajnait

Bajnai Gordon kérte az egészségügyi minisztertől, hogy minden patikában legyen elérhető a H1N1 elleni vakcina. A miniszterelnök erről kérdésre válaszolva beszélt, miután újságírók jelenlétében megkapta a védőoltást kedden, a Parlament orvosi rendelőjében.
2009. november 3. kedd 15:15 - HírExtra
Bajnai Gordont az oltás előtt a parlamenti orvos kikérdezte egészségi állapotáról, és az oltási könyvébe bekerült, hogy beadta neki a vakcinát. A H1N1 elleni szérumot a kormányfő vitte a rendelőbe.

Arra a felvetésre, hallott-e arról, hogy alig lehet valahol kapni a H1N1 elleni vakcinát, azt válaszolta: ő is hallotta, hogy mostanáig 430 patikában elérhető az oltóanyag, éppen ezért kért intézkedést Székely Tamástól.

A kormányfő bejelentette azt is, hogy Magyarország segítséget nyújt Ukrajnának az ottani influenzajárvány megfékezésében. Erről részleteket nem mondott, de reményét fejezte ki, hogy Magyarországon ilyen válság nem alakul ki.

Bajnai Gordontól megkérdezték azt is, hogy véleménye szerint népszerűbb lesz-e a vakcina attól, hogy ő is beadatta magának. Úgy fogalmazott: reméli, hogy a vakcina népszerűsége nem az ő népszerűségi indexével függ össze, "mert abból nagy baj lenne".

Magyarországnak szüksége van arra, hogy minél kevesebb veszteséggel átvészelje ezt az influenzajárványt - közölte a miniszterelnök, hozzátéve: fennáll a veszélye annak, hogy egy influenzajárvány komolyan mélyítheti a gazdasági visszaesést.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását