2024. június 13. - Antal, Anett

BKV: elnapolták a bekamerázási projekt ügyét

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén egyhangúlag úgy döntött, később tárgyalja a BKV járataira felszerelendő kamerák kérdését.
2009. október 29. csütörtök 18:15 - HírExtra
A testület az MSZP-s Horváth Csaba leköszönő főpolgármester-helyettes által benyújtott előterjesztéstét Devánszkyné Molnár Katalin (MSZP) javaslatára levette a napirendről. A városházi képviselő azzal indokolta javaslatát, hogy még folynak a tárgyalások a városrendészeti bizottság koordinációjában a BKV-val és a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal a fedélzeti kamerák elhelyezésének lehetőségeiről.

A BKV 2009 májusában kísérleti jelleggel elhelyezett egy villamoson és egy autóbuszon 3-3 fedélzeti kamerát az utasok és a társaságnál dolgozók védelme érdekében, tekintettel arra, hogy az utóbbi időben elszaporodtak a társaság munkavállalói sérelmére elkövetett bűncselekmények. A közlekedési társaság már akkor jelezte: ki akarja terjeszteni a fedélzeti kamerákat a társaság minden járművére.

Jóri András adatvédelmi biztos a fedélzeti kamerákkal kapcsolatban azonban úgy foglalt állást, hogy csak korlátozottan, a gépjárművezető közvetlen környezetében és ott sem folyamatosan tartja elfogadhatónak a kamerák elhelyezését.

A BKV ezt követően megvizsgáltatta a vonatkozó jogszabályokat és arra jutott, hogy a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló törvény módosításával megteremthető a kamerák járműveken történő működtetésének jogi háttere, ezért Horváth Csaba által benyújtott határozati javaslat elfogadása esetén felkérték volna Demszky Gábort, hogy kezdeményezze a miniszterelnöknél a törvény módosítását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását