2024. június 9. - Félix

A Fidesz írásbeli kérdése

Milyen indokok alapján nevezett ki Bajnai Gordon miniszterelnöki megbízottat egy olyan feltételezett külföldi beruházás koordinálására, amiről senki nem tud? - intézett írásbeli kérdést Molnár Csaba Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterhez a Fidesz.
2009. október 26. hétfő 11:07 - HírExtra
Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője az MTI-hez hétfőn eljuttatott kérdésében úgy fogalmaz:
sajtóhírek szerint fantomberuházás élére nevezett ki miniszterelnöki megbízottat Bajnai Gordon kormányfő.

Hivatkozik a Kormányszóvivői Iroda október 5-i közleményére, amelyben az áll: a miniszterelnök az MSZP-s Alföldi Albertet bízta meg az indiai TATA Consultancy Services cég kalocsai beruházásának koordinálásával.

Hozzáteszi: két héttel később kiderült, az informatikai fejlesztésekben érdekelt társaság számára Kalocsa nem célterület, az igazi beruházó a TATA Motors autógyár, a két cégnevet összekeverték a Kormányszóvivői Irodán.

Sajtóinformációk szerint azonban a TATA Motors sem tervez 3-5 éven belül újabb beruházást Kelet-Európában - hívja fel a figyelmet Cser-Palkovics András, aki arra vár választ a Molnár Csabától: milyen céllal, milyen indokok alapján neveztek ki miniszterelnöki megbízottat egy olyan feltételezett külföldi beruházás koordinálására, amiről senki nem tud; milyen intézkedéseket terveznek most, hogy kiderült az újabb kormányzati baklövés; tervez-e Bajnai Gordon politikai okokból más szocialista képviselőket is megbízni valamilyen ál-feladattal, hogy nagyobb kedvvel szavazzák meg az MSZP-sek a brutális megszorításokat tartalmazó jövő évi költségvetést?

A Fidesz ugyanebben a témában szombaton is sürgette már a kormányfő magyarázatát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását