2024. május 30. - Janka, Zsanett

Nyilvántartásba vették az LMP jelöltjét

Nyilvántartásba vette a józsefvárosi helyi választási bizottság a november 22-i időközi polgármester-választás negyedik hivatalos jelöltjét, az LMP színeiben induló Kispál Gergelyt, akinek a Fidesz és a KDNP által indított Kocsis Mátéhoz, az SZDSZ-es Takács Gáborhoz valamint az MSZP-s Komássy Ákoshoz hasonlóan sikerült összegyűjtenie a szükséges számú ajánlószelvényt.
2009. október 22. csütörtök 20:50 - HírExtra
A jelölt nyilvántartásba vétele előtt a választási bizottság döntött a Lehet Más a Politika (LMP), mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételéről.

Kispál Gergely 1.263 ajánlószelvényt nyújtott be a választási bizottsághoz, a helyi választási iroda ellenőrizte azok érvényességét, és megállapította, hogy 1.201 ajánlószelvény érvényes.

A jogszabály értelmében a polgármester-választáson azok indulhatnak, akik előbb nyilvántartásba vetetik magukat, majd összegyűjtik a szükséges számú érvényes ajánlást; ez a választópolgárok legkevesebb 2 százaléka. A józsefvárosi választópolgárok száma 58.931, így a jelöltállításhoz legalább 1.179 érvényes ajánlást kell összegyűjteni az október 30-ai határidőig.

A józsefvárosi választással kapcsolatban egyébként a rendőrség nyomozást rendelt el, ugyanis a Magyar Televízió egyik munkatársa hétfőn a józsefvárosi választási irodánál leadott 45 ajánlószelvényt, amelyet illegális úton szerzett be egy ismeretlen személytől. A vásárolt ajánlószelvények miatt a rendőrség választás, népszavazás és népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

A helyi választási bizottság korábban nyilvántartásba vette a józsefvárosi időközi választás három hivatalos jelöltjét, a Fidesz és a KDNP által indított Kocsis Mátét, az SZDSZ-es Takács Gábort és az MSZP-s Komássy Ákost, akik leadták a megfelelő számú érvényes ajánlószelvényt. Korábban az MDF és a Jobbik azt közölte az MTI-vel, hogy nem indul a józsefvárosi időközi polgármester-választáson.

Kocsis Máté jogász jelenleg alpolgármesterként és az önkormányzatot irányító Fidesz-KDNP-frakció vezetőjeként dolgozik a Józsefvárosban.Takács Gábor 1998 óta a józsefvárosi SZDSZ-szervezet elnöke, a fővárosi választmány elnökségi tagja, és az SZDSZ Országos Tanácsának tagja.

Komássy Ákos korábban Medgyessy Péter akkori miniszterelnök személyi titkára volt, és egy ideig az MSZP ifjúsági szervezete, a Fiatal Baloldal elnöki tisztségét is betöltötte.
Kispál Gergely író, fordító, újságíró.

A VIII. kerületben azért tartanak november 22-én időközi polgármester-választást, mert Csécsei Béla, a kerület korábban SZDSZ-es, majd függetlenként tevékenykedő polgármestere szeptember elején megromlott egészségi állapotára hivatkozva lemondott posztjáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását