2024. június 16. - Jusztin

A Fidesz kormányon ülve a privatizációkat is felülvizsgálná

Kormányra kerülése után a Fidesz és a KDNP felül fogja vizsgálni az utóbbi évek privatizációs döntéseit - mondta pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Fónagy János országgyűlési képviselő.
2009. október 22. csütörtök 16:52 - HírExtra
Ahol erre ok és lehetőség van, "igyekszünk visszaállítani" az eredeti állapotot - mondta a fideszes politikus, hozzátéve, hogy "vadabbnál vadabb privatizációs döntések" születtek az utóbbi években.

"Ezek a döntések kivétel nélkül ellentétesek voltak az ország stratégiai érdekeivel", számos területen pedig kiszolgáltatott helyzetet eredményeztek - jegyezte meg a képviselő, példaként az energiaszektor, a nemzeti tankönyvkiadó és a MÁV Cargo értékesítését említve.

Mint mondta, a kifogásolt eladások nem voltak jó üzletek, és mindegyiket körüllengi a korrupció gyanúja".

Fónagy János megemlítette: miközben a szocialisták korábban arról beszéltek, hogy lezárult a privatizáció, a pénteki Népszabadságban is hirdettek meg - zömében kisebbségi - tulajdonrészeket.

Ezek között volt olyan, "önmagában nem túl nagy értékű", így a költségvetés egyensúlyát alig észrevehetően javító tétel is, amely hungarikumnak számító termékhez kapcsolódik, mint a makói hagyma- vagy a kalocsai fűszerpaprika-kertészet.

A politikus szerint a korábban kiemelten közhasznú Árvízvédelmi Központi Szervezet értékesítése nem csupán felfoghatatlan, de veszélyezteti az embere biztonságát is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását