2024. június 15. - Jolán, Vid

Az MSZP nem utasította el a vitát a kettős állampolgárságról

Az MSZP testületei hivatalosan nem foglaltak még állást a Fidesz és a KDNP kettős állampolgárságra vonatkozó javaslatáról, de a párt szerint megvitatandó és továbbgondolandó az előterjesztés - mondta Juhász Ferenc elnökségi tag budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva kedden.
2009. október 20. kedd 20:40 - HírExtra
Az MSZP országos elnöksége nem foglalkozott az ellenzéki javaslattal, lévén, hogy annak benyújtása óta még nem ülésezett, s az MSZP-frakció sem tárgyalta az elképzelést - közölte a politikus.

Hozzátette: "a parlamenti folyosón az többségi vélemény alakult ki, hogy ez egy megvitatásra és továbbgondolásra alkalmas papír".

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője kedden a kettős állampolgárságról benyújtott javaslatukkal kapcsolatban kijelentette: bízik abban, hogy Gyurcsány Ferenc távozása után a szocialisták felülvizsgálják az öt évvel ezelőtti álláspontjukat, és támogatni fogják az indítványt.

A Fidesz-KDNP múlt hét végén nyújtotta be törvényjavaslatát annak érdekében, hogy a határon túli magyarok könnyebben szerezhessenek magyar állampolgárságot. A Fidesz már korábban bejelentette: kormányra kerülése esetén törvényt alkotna a kettős állampolgárságról.

A Semjén Zsolt (KDNP), Simicskó István (KDNP) és Németh Zsolt (Fidesz) jegyezte indítvány eltörölné a magyar állampolgárságról szóló jogszabályból azt a feltételt, mely szerint az igénylőnek életvitelszerűen Magyarországon kell élnie. A javaslat szerint meghatározott feltételek esetén - egyéni kérelemre - kedvezményesen honosítható az a nem magyar állampolgár, akinek felmenője magyar állampolgár volt, és magyar nyelvtudását igazolja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

rozsa
2009. november 2. 09:02
Elég baj, hogy nem utasítja el, én ebben az országban születtem, itt dolgozom 40 éve, de nincs úgy kinyalva a hátsóm, mint ezeknek a mondvacsinált magyaroknak. Elveszik a munkánkat, kirabolják az egészségügyet, és ha jön az Orbán, még a nyugdíjunkat is nekik adják. FELHÁBORÍTÓ!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását