2024. június 14. - Vazul

H1N1: újabb haláleset hazánkban

Meghalt egy felnőtt férfi, akinek a szervezetében kimutatták az új influenzavírust - jelentette be csütörtökön az egészségügyi miniszter.
2009. október 15. csütörtök 15:32 - HírExtra
A 47 éves férfi - aki kórházban halt meg - a negyedik áldozat Magyarországon - mondta a sajtótájékoztatón Székely Tamás.

Tájékoztatása szerint a betegnek felső légúti, bakteriális és vírusos fertőzésből kiindult tüdőgyulladása volt, ami a halálát okozta. A férfit tüdőgyulladással kezelték a kórházban, a boncolást követő vizsgálat igazolta szervezetében a A/H1N1 vírust.

A miniszter előző napi, szerdai sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy Magyarországon az új típusú influenza felbukkanása óta 283 esetben igazolták az A/H1N1 vírus jelenlétét. Kitért arra: két héten belül a patikákban is kapható lesz a vakcina.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos akkor elmondta: szeptember közepe óta tizennégyen kerültek kórházba az új vírus okozta megbetegedés miatt, közülük öt embert kellett intenzív osztályon kezelni. Kiemelte, hogy most már minden régióban jelen van a vírus, és az elmúlt napok hűvös, esős időjárása kedvez a kórokozók gyorsabb terjedésének. Járvány még nincs - hangsúlyozta, ugyanakkor hozzátette: a szakemberek azt feltételezik, hogy a járvány még ebben évben "fellobban".

Székely Tamás egy héttel ezelőtt, október 8-án jelentette be az új típusú influenza harmadik magyarországi áldozatának halálát. A 33 éves nő daganatos betegség miatt kemoterápiás és sugárkezelést kapott; október 2-án hunyt el az észak-alföldi régióban, fertőzöttségére a boncolás során derült fény.

A tárcavezető korábbi tájékoztatása szerint a második magyarországi áldozat egy 34 éves, Tolna megyei férfi volt; szeptember 23-án halt meg, esetében vérzéses tüdőgyulladást mutattak ki. Az új vírus első magyarországi áldozata júliusban egy 42 éves férfi volt, aki hirtelen kialakuló tüdőgyulladásban hunyt el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását