2024. június 15. - Jolán, Vid

Egyéniben is indul Molnár Oszkár

Molnár Oszkár (Fidesz) országgyűlési képviselő a 2010-es választáson is indul egyéni képviselőjelöltként. Az edelényi polgármester ezt hétfőn közölte újságírói kérdésre a Parlamentben.
2009. október 12. hétfő 15:38 - HírExtra
Arra a kérdésre, hogy indul-e egyéniben a jövő évi országgyűlési választáson, Molnár Oszkár úgy válaszolt: "természetesen". Azon felvetésre, hogy ez esetleg csak az ő szándéka, de ezt majd még tisztáznia kell Orbán Viktor pártelnökkel, a politikus azt mondta: "nincs mit tisztázni".

Ezt megelőzően ugyancsak azzal a korábbi nyilatkozatával kapcsolatban, mely szerint ő "előtérbe helyezi" a magyar érdekeket "a globális pénztőke, ha úgy tetszik, a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot", Molnár Oszkár újságíróknak azt mondta: nem általánosságban beszélt a zsidókról, az ellen emelte fel a hangját, hogy "a hazánkat ne akarja már senki felvásárolni".

Magyarországra minden tisztességes befektetőt "szívesen látunk, legyen az zsidó, kínai vagy maláj" - válaszolt Molnár Oszkár arra a kérdésre, hogy szerinte hogyan kellene küzdeni az ország "felvásárlása" ellen. Hozzátette, hogy ezt a mondatot is elmondta az ominózus nyilatkozatában, csak ezt kivágták.

"A tisztességes befektetni szándékozókat bármikor szívesen fogadjuk, de a tisztességtelen nagytőkések ellen, akik olyan szándékkal jönnek Magyarországra, mint például Joav Blum, azok ellen természetesen mindig fel fogom emelni a hangomat" - közölte. A tisztességtelenségre példaként a sukorói kaszinóberuházást említette.

A Fidesz frakcióvezetőjének és Edelény polgármesterének hétfői megbeszélésén történtekről kiadott fideszes közlemény szerint a politikusok egyetértettek abban, hogy a politikában tűrhetetlen az antiszemitizmus, a kirekesztés, az erőszak és a hazugság minden formája. Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője tájékoztatta az MTI-t arról, hogy Navracsics Tibor megbeszélést folytatott Molnár Oszkárral.

Hétfőn az SZDSZ frakcióvezetője Navracsics Tiborhoz írt levelében szorgalmazta: tegyék világossá, hogy a Fidesz frakcióvezetője "kikényszeríti-e a cigányozásban, buzizásban, zsidózásban a Jobbikon is túltevő edelényi polgármester lemondását, illetve a frakcióból való kizárását!" Arra is választ vár, hogy a Fidesz kizárja-e tagjai sorából Molnár Oszkárt.
Kóka János a Fidesz által az ügyben kiadott nyilatkozatra reagálva azt mondta: szerinte továbbra is nyitva maradt a kérdés, hogy megtűri-e soraiban a Fidesz azt a képviselőt, aki "nyíltan zsidózik, cigányozik, buzizik", és más hangsúlyokkal, de hétfőn megismétli azokat az antiszemita, kirekesztő, gyűlöletkeltő kijelentéseit, amelyeket korábban az edelényi televízióban tett.

"Aki nem ért egyet az antiszemitizmussal, a kirekesztéssel, a gyűlöletkeltéssel, az nem érthet egyet Molnár Oszkárral sem" - fogalmazott Kóka János. Hozzátette: a megbeszélést követő Navracsics-nyilatkozatból az derült ki, hogy a Fidesz nem megoldani, hanem "el maszatolni" akarja a kérdést.

Az MSZP részéről múlt pénteken Nyakó István szóvivő azt nyilatkozta: azt kérik a parlament mentelmi bizottságától, hogy minél előbb foglaljon állást az edelényi polgármester mentelmi ügyében.

Molnár Oszkár edelényi polgármester múlt héten, a helyi tévének adott interjújában többek között azt mondta: "szeretem Magyarországot, szeretem a magyar embereket, és én előtérbe helyezem a magyar érdekeket a globális pénztőke, ha úgy tetszik a zsidó nagytőkével szemben, ami be akarja kebelezni az egész világot és főleg Magyarországot".
Korábban Molnár Oszkár egy képviselő-testületi ülésen úgy fogalmazott: a cigány többségű településeken a terhes nők szándékosan ártanak születendő gyereküknek.
Molnár Oszkár a melegekről is kifejtette véleményét. Majd a börtönben megtudja Szetey Gábor, hogy milyen az, amikor a melegek házasságot kötnek - utalt a polgármester a Gyurcsány-kormány egykori államtitkárára, aki nyíltan felvállalta másságát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását