2024. június 2. - Kármen, Anita

Miskolcon Európa Bajnokság lesz

Miskolc ad otthont október 17-én a Standard Formációs Táncok Európa Bajnokságának. A szervezők szerdai sajtótájékoztatója szerint a versenyre 17 csapat nevezett be.
2009. október 7. szerda 18:05 - HírExtra
Művészet és sport egyben, Európa szívében, Miskolcon - ez a mottója a bajnokságnak, amelyre egyebek között Fehéroroszországból, Csehországból, Hollandiából és Szlovákiából jelentkeztek csapatok, mellettük németek és orosz versenyzők, román és lengyel táncosok is érkeznek. Magyarországot két csoport képviseli majd.

A rendezvény főszervezője a miskolci Ifjúsági és Szabadidőház, amely 34 alkalommal szervezett már nemzetközi táncfesztivált, 13 alkalommal pedig magyar bajnokságot. A helyszín - hagyományosan - a Miskolc Városi Szabadidő Központ.

Tánczos Tamás, az ifjúsági ház igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy az Európa Bajnokság megrendezési jogát 2007 januárjában nyerték el a Táncsport Nemzetközi Szövetségének, az IDSF-nek a kiírása alapján. Hangsúlyozta, hogy a pályázat beadását többéves munka előzte meg. Magyarország egyébként először adhat otthont ilyen jellegű nemzetközi versenynek - tett hozzá.

Közlése szerint 17 csoportot várnak, és csapatonként 20 táncos fogadására kell felkészülniük, ez a kísérőkkel együtt 450-500 fő ellátását jelenti. A szervezők úgy számítanak, hogy a különleges versenyre ötezren lesznek kíváncsiak.

Emlékeztetett arra, hogy az Ifjúsági és Szabadidőház a tánc és mozgásművészet egyik fellegvára. Az intézményben nagy múltra tekint vissza a társastánc oktatása, kiváló szakemberek foglakoznak a fiatalokkal, vannak csoportok kisgyermekektől a felnőttekig minden korosztály számára. Az EB-én indul a létesítmény Ködmön Formációs Táncegyüttese is, amelynek keretében több mint 300 táncos tanulja a tánc alapjait.
Az amatőr művészeti csoport több mint 30 éves múltra tekint vissza, 14 alkalommal nyerte el a magyar bajnoki címet standard formáció kategóriában.

A másik magyar színekben induló csoport a Szilver TSE formációs csapata, amely 2006-ban alakult, és azóta sikeresen szerepel az országos és nemzetközi versenyeken.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását