2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Jól helytálltak politikusfocistáink

Befejeződött az európai parlamenti képviselők első olimpiája, amelyen Oroszország és további nyolc állam sportos politikusai mellett 12 magyar képviselő is részt vett.
2009. október 4. vasárnap 20:03 - HírExtra
Az orosz kezdeményezésre szervezett, péntektől vasárnapig tartó játékokon a honatyák teremfociban, asztaliteniszben, teniszben, sakkban és golfban mérték össze magukat.
A magyar csapat teremlabdarúgásban indult szombaton, a lett csapatot 4:0, a horvátot 3:1 arányban megverte, míg a litvánoktól 3:1, az oroszoktól 5:1 arányú vereséget szenvedett. Dr. Világosi Gábor (SZDSZ) az MTI-nek elmondta: az orosz ellenféllel szemben még a jókora vereség ellenére is hősiesen helytálltak, hiszen számos neves sportember volt az ellenfél csapatában.

A játékok vasárnap az orosz és az európai válogatott nagypályás focimeccsével értek véget, az orosz csapat 10:5-re verte meg az európai képviselőket. A vasárnapi meccsen Csampa Zsolt (FIDESZ), Nagy Imre (MSZP) és Világosi Gábor (SZDSZ) képviselte Magyarország színeit.

Világosi Gábor elmondta, hogy a képviselőket fogadta Borisz Grizlov, a duma (a parlament) és az Egységes Oroszország párt elnöke, aki maga is szívesen focizik. Grizlov elismerte, hogy az orosz csapat összeállításánál könnyű dolga volt, mert a dumában tíznél is több volt olimpiai és világbajnok sportoló foglal helyet. Grizlov arról is beszámolt, hogy az orosz fél mindenképpen hagyománnyá szeretné gyakorítani a képviselői játékokat, reméli, hogy lesz rá más házigazda jelentkező, de ha nem, akkor jövőre is kész megrendezni Moszkva.

A versenyeken kívül az orosz szervezők jóvoltából a vendégek megtekintették a Kremlt, felkeresték az állami dumát, és vacsorát adott a tiszteletükre Jurij Luzskov Moszkvai polgármester, egy másik alkalommal pedig Borisz Grizlov.

Magyar részről Szabó Lajos (MSZP), Dr. Tiba István (FIDESZ), Dr. Simicskó István (KDNP), Csampa Zsolt (FIDESZ), Dr. Világosi Gábor (SZDSZ), Hajdú László (MSZP), Dr. Nagy Imre (MSZP), Bánki Erik (FIDESZ), Dr. Szűcs Lajos (FIDESZ) és Varga József (FIDESZ) vesz részt a versenyekben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását