2024. június 18. - Arnold, Levente

Szlovákgyalázó felirat a kultúrházon

Szlovákgyalázó feliratot találtak péntek reggel Oroszlányban a II. Rákóczi Ferenc kultúrház oldalán.
2009. szeptember 18. péntek 16:48 - HírExtra
Fekete betűkkel a "Slota-Betka die" és az "SK end" feliratot írták festékszóróval a falra - tette hozzá a megyei főkapitányság. (Az angol szavakat tartalmazó felirat szerint az elkövető a Szlovák Nemzeti Párt elnöke, Ján Slota és feltehetően az oroszlányi szlovák kisebbségi önkormányzat vezetője halálát, valamint Szlovákia végét kívánja.)

Szabó Istváné (Erzsébet), az oroszlányi szlovák kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a rendőrségen ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek és a feliratot eltüntették.

Tájékoztatása szerint szeptember elején a szlovák tájház előtti tájékoztató táblára ragasztószalaggal erősítettek fel egy feliratot magyar és szlovák nyelven, melyben azt kérdezték: "Ma nyelvtörvény, holnap ...?". A kérdőjel elé egy sárga csillagot rajzoltak.

A felirat a rendőrség akkori állásfoglalása szerint nem volt alkalmas közösség elleni izgatás tényállásának megállapítására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását