2024. június 3. - Klotild

Nem tudni, ott volt-e Geréb az otthonszülésnél

Csak a folyamatban lévő tanúmeghallgatások után lehet egyértelműen kijelenteni, hogy Geréb Ágnes jelen volt vagy sem a péntek hajnali solymári otthonszülésnél.
2009. szeptember 18. péntek 19:50 - HírExtra
Beluzsárné Belicza Andrea elmondta: a budaörsi rendőrkapitányság vizsgálja a péntek hajnali otthonszülés körülményeit. Fényt kívánnak deríteni az anya állapotromlásának okaira (emiatt a nőt és újszülöttjét kórházba szállították), illetve ezzel összefüggésben arra is, terhel-e valakit felelősség.

Hozzátette: az anya meghallgatása után a fellelhető tanúkat is kikérdezték, illetve további tanúkat keresnek, adatokat gyűjtenek. Csak az összegyűjtött információk és a meghallgatások összevetése után jelenthető ki bizonyosan, hogy Geréb Ágnes jelen volt-e a szülésnél. Megválaszolásra vár az a kérdés is, hogy ha ott volt, akkor milyen "minőségében". Ha ugyanis a bíróság által eltiltott tevékenységet folytatva vett volna részt a szülésnél, akkor kuruzslás címén büntetőeljárás indulhatna ellene - jelentette ki Beluzsárné Belicza Andrea.

Péntek hajnalban otthonszülés módszerével hozta világra gyermekét solymári lakásában egy nő, aki a szülést követően rosszul lett, ezért mentőt kellett hívni hozzá. A mentők kiérkezésekor a helyszínen már orvos is tartózkodott, ennek ellenére az anyát és gyermekét kórházba szállították. Bár közvetlen életveszély nem állt fenn, a felelősség megállapítására a budaörsi rendőrkapitányság vizsgálatot indított.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását