2024. június 15. - Jolán, Vid

MDF: Nem kellett volna a hitel

Ésszerű gazdaságpolitikával megelőzhető lett volna a hitelfelvétel - áll a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnökének hétfői közleményében, amely a forint stabilitását és az államháztartás rendbetételét nevezi a legfontosabbnak.
2009. szeptember 7. hétfő 17:38 - HírExtra
"A szocialisták felelőtlen, Magyarországot a csőd szélére kormányzó gazdaságpolitikája tehet arról, hogy a ma elköltött forintjainkért unokáinknak is fizetnie kell majd" - fogalmaz Dávid Ibolya, aki szerint a „populista nagykoalíció”, vagyis az MSZP, a Fidesz és az SZDSZ által is megszavazott kétszer 100 napos program letérítette az országot a növekedési pályájáról.

Ennek árát ma is a középosztály fizeti, kiemelkedően magas adóterhek formájában - írja, megjegyezve, hogy a polgároknak és az országnak is káros, hogy "a Fidesz egyes politikusainak nyilatkozatait vagy a párhoz hű napi- és hetilapokat olvasva sokszor az lehet egy befektető benyomása, hogy kormányváltás esetén államosításokra és a hitel visszafizetésének megtagadására kerülhet sor".

Hozzáteszi: pártja a jövőre nézve is veszélyesnek tartja a Fidesz és holdudvara által képviselt nyugat-ellenes, IMF-ellenes, antikapitalista felhangú politikát, amellyel veszélybe sodorja Magyarország valutáját és hitelességét.

Mint írja, az MDF elvárja a jelenlegi kormánytól, hogy felelős és ésszerű gazdaságpolitikát folytasson, amelynek rövid távon a forint árfolyamának stabilitását, a devizahiteles családok létbiztonságát, az államadósság növekedésének megállítását, valamint a recesszió fékezését, a majdani gazdasági növekedés feltételeinek megteremtését kell szolgálnia.
A szervezet honlapján hétfőn megjelent közlemény szerint az IMF 2010. október 5-éig meghosszabbította a Magyarország által lehívható készenléti hitel lejáratát, tekintettel a választásokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását