2024. június 2. - Kármen, Anita

A suliban oktatnák a kerékpározást

Az általános iskolákban kötelezően oktatandó tantárgyként taníttatná a kerékpározást az SZDSZ Új Generáció.
2009. szeptember 3. csütörtök 15:50 - HírExtra
A kerékpáros közlekedés egyre nagyobb teret nyer és az elmúlt években jelentősen megváltozott annak környezete. Ezért dolgozták ki a javaslatot, amely szerint elméletben és gyakorlatban is oktatnák a kerékpározást - mondta az Oktatási és Kulturális Minisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján Szabadai Viktor.

Hozzátette: az elméleti órákon elsősorban a KRESZ szabályait, a gyakorlati órákon pedig magát a kerékpározást oktatnák. A szándék, hogy kerékpárosként a fiatalok "magabiztosságot adó tudással" vegyenek részt a forgalomban.

Közlése szerint a jövő héten felveszik a kapcsolatot a kerékpáros egyesületekkel, szakértőkkel, hogy kerekasztal beszélgetésen hozzanak olyan koncepciót, ami már az Országgyűlés elé kerülhet. Ezt követően minden párt ifjúsági szervezetét is bevonják a munkába.

Az Oktatási és Kulturális Minisztériummal azt követően kívánnak a kezdeményezésről egyeztetni, ha a civil szervezetekkel lezajlottak a szakmai egyeztetések. A rendőrséget pedig azt követően vonnák be a projektbe, miután a törvényhozási előkészítési fázisba érkeztek.

Az MTI kérdésére válaszolva Szabadai Viktor elmondta: reményeik szerint még az idei törvényhozási ciklus meghozhatja a szükséges törvényeket, de azért is egyeztetnek minden párttal, hogy a következő kormány is "elkötelezettje legyen az ügynek".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását