2024. június 3. - Klotild

Újra leporolják a Rolling Stones gitárosának "halálaktáját"

Ismét kinyitja a brit rendőrség Brian Jones néhai Rolling Stones-alapító gitáros éppen negyven évvel ezelőtti halálának vizsgálati aktáját, mivel új adatokhoz jutott a máig tisztázatlan hátterű tragédiáról.
2009. augusztus 31. hétfő 21:42 - HírExtra
Jonest 1969. július 3-án találták holtan Londonhoz közeli, Sussex grófságbeli házának úszómedencéjében egy kerti mulatság után. Azóta sem derült ki egyértelműen, hogy a zenész hogy került a vízbe. A hivatalos halottkémi jelentés véletlen szerencsétlenséget állapított meg, de a találgatások azóta is terjengnek. Forog például olyan változat, hogy az erősen drogos Jones összeszólalkozott egy felszolgálóval, aki belökte őt a medencébe, de vádat senki ellen nem emeltek az elmúlt negyven évben.

Most azonban a sussexi rendőrség közölte: egy nyomozó újságíró új értesüléseket adott át a 27 évesen elhunyt, a Rolling Stonesból akkor már kivált Jones halálának körülményeiről, és ez indokolttá teszi a vizsgálati akta újbóli átnézését. A hatóságok nem árultak el részleteket arról, hogy milyen jellegű információhoz jutottak, és egyelőre a nyomozás hivatalos újraindítását sem jelentették be.

Jones - teljes nevén Levin Brian Hopkins-Jones - sokak szerint a banda zeneileg legtehetségesebb tagja volt, finom hangszereléseit, szólóit olyan híres dalok őrzik, mint az As Tears Go By, a Lady Jane, a Paint It Black és főleg a Ruby Tuesday.

A hatvanas évek végére azonban az érzékeny, zenei különlegességekre fogékony gitáros szinte teljesen eltávolodott a többiektől - nem használt a viszonynak, hogy Mick Jagger és Keith Richards is elszerette egy-egy barátnőjét -, végül 1968 végén otthagyta a Stonest.
Halála után az együttes negyedmillió rajongó előtt tartott emlékkoncertet a londoni Hyde Parkban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását