2024. június 1. - Tünde

A romák vegyes érzelmei

Vegyes érzelmekkel fogadták a romák az érintett településeken azt a hírt, hogy a rendőrség őrizetbe vette a romák elleni támadássorozat elkövetőit, attól tartanak ugyanis, hogy még nem sikerült az összes elkövetőt elfogni.
2009. augusztus 22. szombat 19:22 - HírExtra
Balogh Mihály, a tiszalöki cigány önkormányzat elnöke az MTI-nek szombaton azt mondta: a helyi és a környékbeli cigányok jó része csak a televíziós híradókból értesült arról, hogy Debrecenben elfogták a sorozatgyilkosságokkal gyanúsított férfiakat, ezért fenntartásokkal fogadta a hírt. A Szabolcs megyei kisvárosban április 22-én este lőtték agyon a munkába igyekvő 54 éves Kóka Jenőt.

A kisebbségi vezető úgy fogalmazott: alapjában örülnek, hogy elfogták a gyilkosokat, de attól tartanak, a most őrizetbe vett férfiaknak további bűntársaik is lehetnek, és az sem zárható ki, hogy két banda követte el a támadásokat. Ezért - mondta -, még egy ideig éjjelente folytatják a járőrözéseket, mert félnek attól is, lehetnek követők.

Balogh Mihály tájékoztatása szerint Kislétán - ahol a legutóbbi gyilkosságot követték el, és az augusztus 3-ra virradó éjjel egy 45 éves asszonyt lőttek agyon, 13 éves lányát életveszélyesen megsebesítve - pezsgőt bontottak a romák. Örömünnepet tartanak amiatt is, hogy a kislány a gyanúsítottak elfogásával feltehetően már nem forog veszélyben.

Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke az MTI-nek azt mondta: Nagycsécsről és Tatárszentgyörgyről, illetve több olyan településről, ahol nagy számú roma él, azzal keresték meg a helybéliek, hogy fejezze ki a nevükben köszönetüket a rendőrségnek az eredményes munkáért.

A romák sérelmére elkövetett bűncselekményben a Nemzeti Nyomozó Iroda időközben 120 főre bővített külön egysége kilenc ügyben folytatott nyomozást.

Az egyesített nyomozás adatai alapján a tettesek összesen 16 lakóházat támadtak meg, 11 Molotov-koktélt dobtak be, 63 lövést adtak le lakóházakra sörétes és golyós lőfegyverekből. A bűncselekményekben összesen 55 sértett van, hatan meghaltak a támadásokban, öten súlyosabb-könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A kilenc bűncselekményt tavaly és részben az idén követték el: tavaly július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, szeptember 29-én Tarnabodon, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, valamint az idén február 23-án Tatárszentgyörgyön, április 22-én Tiszalökön, és augusztus 3-ára virradóra Kislétán.

A kislétai és a tiszalöki bűncselekményben egy-egy ember halt meg, a Nagycsécsen elkövetettben ketten, Tatárszentgyörgyön szintén ketten vesztették életüket.

Az ügyben hat embert állított elő rendőrség péntekre virradóra egy debreceni szórakozóhelyről, közülük négyet még aznap őrizetbe vettek. Előzetes letartóztatásukról vasárnap dönt a bíróság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

kmisi69
2009. augusztus 24. 09:28
Kíváncsi lettem volna ha Gárdisták állítgatják le a romákat?Mondjuk Králik Attila erdész otthona körül.Akit mellesleg romák gyilkoltak meg saját lakásában.Rögtön fasiztáztak volna!Kérdem én!A temetésén miért nem jelentek meg közjogi méltóságok?Miért nem fejezte ki részvétét senki a részükről? MERT ITT TUDATOS MAGYAR IRTÁS FOLYIK! Meddig? Meddíg tűrjük hogy egy idegen nép(faj)ellenőrizget minket saját országunkban?Lapátra kéne tenni őket úgy ahogy vannak!Akkor gondolom úgy is felzabálnák egymást.Probléma megoldva!
Kis Lajos
2009. augusztus 23. 07:28
Ez a "járőrözés" tulajdonképpen útonállás, de a rendőrség persze csak látszólag tesz ellene, mert egyébként minden erejét leköti a nemzeti gondolkodású magyarok üldözése.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását