2024. június 14. - Vazul

Morvai: Az Új Magyar Gárdának nincs köze a régihez

Az Új Magyar Gárda tevékenysége nem kötődik a korábban feloszlatott, ugyanezt a nevet viselő egyesülethez - írta Morvai Krisztina.
2009. augusztus 19. szerda 09:47 - HírExtra
A Magyar Gárda bíróság általi feloszlatása után júliusban alakult meg egy új mozgalom, az Új Magyar Gárda "a magyaroknak a tömeges bűnözéssel és a diktatórikus rendőrséggel szembeni védelme érdekében" - olvasható az EP-képviselő Tóth Gábornak küldött levelében, amelyet annak kapcsán írt, hogy az Új Magyar Gárda mozgalom tagjainak szombatra tervezett ünnepélyes eskütételét a főkapitány megtiltotta.

A hatalmat láthatóan nem érdekli az az "apró" tényező, hogy ez a mozgalom egy újonnan létrejött szövetség, amely tevékenysége köztudomásúlag nem kötődik a feloszlatott Magyar Gárda Egyesülethez, hiszen az utóbbi már nem is működik - hívta fel a figyelmet Morvai Krisztina.

"Az lehet, hogy a nyakunkon ülő helytartók feloszlattatják az önvédelmünkre létrejött Magyar Gárdát és ellehetetlenítik az Új Magyar Gárdát is. De azt nem fogják tudni megakadályozni, hogy ha a szükség úgy hozza, alkalmas időben a magunkfajta magyar emberek kapával és kaszával kergessék el megszállóinkat és helytartóikat a tőlünk ellopott földekről, a mi nemzeti vagyonunkból, a mi hazánkból" - fogalmazott az EP-képviselő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden közölte az MTI-vel: a bíróság szerint a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda szombatra tervezett ünnepélyes eskütétele önmagában közrendbe ütközőnek minősíthető, ezért ha az új Magyar Gárda mozgalom tagjai megjelennek a helyszínen, a rendőrség a jogszabályok adta keretek között fel fog lépni.

Hozzátették: augusztus 10-én egy magánszemély bejelentette a rendőrségnek, hogy augusztus 22-én a Hősök terén az új Magyar Gárda mozgalom tagjainak ünnepélyes eskütétele lesz. A rendezvény megtartását Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány megtiltotta a gyülekezésről szóló törvényben kapott felhatalmazás, valamint az alkotmány, a polgári és politikai jogok nemzetközi egységokmánya és a római egyezmény alapján.

A Fővárosi Ítélőtábla július 2-án oszlatta fel a Magyar Gárda Hagyományőrző és Kulturális Egyesületet. Az indoklás szerint azért, mert egy demokratikus társadalomban a közösség számára hasznosnak ítélhető cél sem valósítható meg a demokrácia értékrendjét sértő eszközökkel. A Magyar Gárda mozgalom az egyesület szerves része, a döntés az alperesi egyesület felszámolásával szükségképpen a mozgalomra is kiterjed, annak a szervezeti kereteit szünteti meg - szólt a bírói érvelés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

pandur58
2009. augusztus 22. 10:48
Aztán cimbora meg tudod mondani hogy mi szügség rátok? Mert hogy semmi azbiztos!Még hogy gárda.Inkább Magyar banda.
Sobrius
2009. augusztus 19. 12:30
Ennyire nem lehet dilettáns, bohóc a belügy. Vagy mégis? Minden egyes ostoba, korlátoltan proli intézkedésével azt éri el, hogy ezrek és további ezrek jelentkeznek a Gárdába. Ezen már akkor is nekünk dolgoznak, ha el akarnak bennünket pusztítani.
Adjon az Isten! - Szebb jövőt!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását