2019. május 22. - Júlia, Rita

Fico szerint Sólyom a hibás

A szlovák miniszterelnök szerint ha a magyar államfő pénteki látogatása idején Révkomáromban valami történik, akkor azért Sólyom László fogja viselni a felelősséget.
2009. augusztus 20. csütörtök 08:44 - HírExtra
"Ő volt az, aki ezt a látogatást kiprovokálta" - mondta újságíróknak Robert Fico szerdán este Pozsonyban, miután részt vett a magyar nagykövetség augusztus 20. kapcsán rendezett ünnepi fogadásán. Leszögezte: a szlovák fél nem tudja és nem is fogja megakadályozni azt, hogy Sólyom László Szlovákiába jöjjön. Ugyanakkor azt sem tudja megakadályozni, hogy a Szlovák Testvériség (Slovenská Pospolitost) szélsőségesei, vagy más pártok hívei Révkomáromba menjenek tüntetni.

Hozzátette: egyelőre nincsenek olyan információi, hogy bármiféle tiltakozó csoportok Révkomáromba készülnének. "Mi nem fogjuk ellenőrizni a Szlovák Köztársaságot, és nem tudhatjuk, hogy nem próbálja-e meg valaki kihasználni a magyar elnök révkomáromi látogatását valamilyen érzékeny kérdésben" - fejtette ki a kormányfő.

Fico kijelentette: Szlovákiának érdeke a jó viszony Magyarországgal, s miután meghívták, nem volt oka elutasítani a nagykövetségi fogadáson való részvételt.

A legfőbb szlovák közjogi méltóságok a nap folyamán közös nyilatkozatban Szlovákia elleni tudatos magyar provokációnak minősítették Sólyom révkomáromi látogatását Szent István szobrának felavatására. "Ez egyfajta kísérlet arra, hogy a magyar államiságot a szuverén Szlovák Köztársaság területén ünnepeljék meg" - jegyezte meg a kormányfő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását