2024. június 3. - Klotild

Kikapott Vipera

Kovács Attila pontozásos vereséget szenvedett a dél-afrikai Bloemfonteinben, ahol péntek este a helyi Bongani Mwelasével csapott össze a WBF szervezet nagyváltósúlyú világbajnoki címéért.
2009. augusztus 8. szombat 16:26 - HírExtra
A profiboksz.hu beszámolója szerint a magyar öklöző küzdelmes és látványos mérkőzésen maradt alul a hazaiak versenyzőjével szemben. A korábbi IBO-világbajnok győri öklözőre a találkozó szoros, kiegyenlített első menetei után, az 5. felvonásban, egy elcsúszást követően a bíró rászámolt, de a Vipera becenévre hallgató Kovács gyorsan összeszedte magát, és megfordította a mérkőzés állását, már-már KO-közelbe sodorva Mwelasét. A nagy iramban azonban Kovács ereje is elfogyott, így nem tudta lefiniselni ellenfelét. Az afrikai harcos gyorsan regenerálódott, a kritikus percek után magyar riválisa fölé nőtt. A 11. menetben padlóra is került Kovács, aki hatalmas szívvel összeszedte magát, és a zárófelvonásban megpróbálta kiütni a behozhatatlan előnnyel vezető afrikait, de nem sikerült a bravúr.

A látványos 12 menetet követően a bírók egyhangú pontozással - 117-111, 118-111, 115-112 arányban - Mwelasét látták jobbnak, aki ezzel begyűjtötte a WBF nagyváltósúlyú bajnoki övét, és mérlege továbbra is százszázalékos, míg Kovács 4. vereségét volt kénytelen elkönyvelni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását