2024. június 15. - Jolán, Vid

A szélsőjobb ellen demonstrálnának

Demonstrációt szervez a kirekesztés és az erőszak ellen a több mint ötven hazai és nemzetközi szervezetet tömörítő Civilek a Szélsőjobb Ellen Mozgalom augusztus 15-ére Budapestre.
2009. augusztus 7. péntek 17:19 - HírExtra
A mozgalom No pasarán! - Nem törnek át! címmel rendezi meg a "békés akciónapot" - közölte Alföldi Andrea, a Baloldali Feminista Hálózat egyik vezetője a szervezők pénteki, fővárosi sajtótájékoztatóján.

A július 2-án (a Magyar Gárda Egyesület feloszlatásáról szóló jogerős bírósági döntés napján) alakult mozgalomhoz 54 hazai és 12 nemzetközi - köztük francia, német, norvég, olasz, osztrák - antifasiszta, humanista és antirasszista civil szervezet csatlakozott.

"Jelenlétükkel demonstrálni fogják, hogy Budapestet nem hagyják magára" - fogalmazott Alföldi Andrea.

A felszólalók közül Hanti Vilmos, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének (MEASZ) elnöke arról beszélt: fontos lenne, hogy a közjogi méltóságok, a politikusok és a közéleti személyiségek közösen kiálljanak a náci jellegű szerveződések ellen. "Hiányosságot tapasztalok Sólyom László köztársasági elnök részéről, aki rendre elmulasztja ezt a kiállást" - mondta.

A sajtótájékoztató résztvevői néma felállással emlékeztek a Kislétán hétfőre virradóra meggyilkolt roma asszonyra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását