2024. június 3. - Klotild

A szülők felelőssége

A tinédzserek rossz magatartása nem magyarázható azzal, hogy manapság a szülők rosszabbak lennének. A szülők manapság aktívabban vesznek részt gyermekeik nevelésében, mint a húsz évvel ezelőtti szülők - állapították meg brit szakemberek.
2009. augusztus 4. kedd 14:17 - HírExtra
A Nuffield Foundation tanulmánya szerint a szülők ma több időt töltenek gyermekeikkel, és jobban figyelnek arra, merre járnak a gyerekek, mint tették azt az 1980-as években.

Az Oxfordi Egyetem szociálpolitika és szociális munka tanszékének kutatói nem találtak bizonyítékot arra, hogy a mostani szülők rosszabbak lennének az évtizedekkel korábbi szülőknél, szerintük a tinédzserek problémás viselkedése sokkal inkább társaik nyomásának vagy az ifjúságkultúra befolyásának "köszönhető".

A tanulmány megállapította, hogy a mostani fiatalok több időt töltenek szüleikkel, a szülők szorosabban ellenőrzik gyermekeiket, a szülők nagy többsége tudni akarja, merre járnak a gyerekeik, és mit csinálnak - sokkal inkább, mint két évtizeddel ezelőtt.

A szakemberek szerint a mostani gyerekek számítanak szüleikre, hosszabb ideig élnek velük, ami viszont feszültebbé teheti a viszonyt.

Az egyszülős és alacsony jövedelmű családokban nagyobb arányban fordult elő a depresszió; a szegény családokban ez a növekedés 50 százalékos - olvasható a kutatást ismertető BBC hírszolgálat honlapján(www.news.bbc.co.uk).

"Úgy tűnik, a szülői magatartás több aspektusa javult, de a szülők egymagukban nem tudnak megoldani mindent" - mondta el Frances Gardner kutató. "A magatartási problémával küszködő brit fiatalok létszámának növekedését valószínűleg családon kívüli hatások, mint például a kortársak vagy a szélesebb kulturális közeg is befolyásolják, amit a kutatásaink során figyelembe kell vennünk" - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását