2024. június 13. - Antal, Anett

Kisléta: legalább 2 elkövető, az NNI átvette a nyomozást

Az MTI információja szerint két vadászfegyverből tüzeltek a kislétai családra, így legalább két elkövetője volt a hétfő hajnali támadásnak, amelyben egy 45 éves roma asszony életét vesztette, 13 éves lánya súlyosan megsérült. Az ügy nyomozását a Nemzeti Nyomozó Iroda vette át.
2009. augusztus 3. hétfő 15:23 - HírExtra
A meggyilkolt asszony egyedül nevelte 13 éves, a támadás során súlyos sérüléseket szenvedett lányát. A kislányt a nyíregyházi Jósa András Kórházban kezelik.
A rendőrségre hétfő hajnalban, 4 óra 50 perckor érkezett bejelentés, hogy egy asszonyt agyonlőttek, és egy gyermek súlyosan megsérült.

Az MTI úgy tudja, a támadók éjjel egy óra körül érkezhettek a családi házhoz, majd az ablakon át rálőttek az épületre. A lövést követően a bejárati ajtót betörve rontottak be a házba és két vadászpuskával tüzet nyitottak a bent tartózkodókra.

A támadásnak nincs szemtanúja, a 13 éves kislányra rendőrök vigyáznak a kórházban, mert akár fontos információi is lehetnek az elkövetőkről.

A rendőrség megtalálta a sörétes fegyverből származó töltényhüvelyeket, és azokat a Nemzeti Nyomozó Iroda szakértői a fővárosba szállították vizsgálatra.

Az MTI úgy tudja, a vizsgálat megállapította, hogy hasonló fegyverrel követtek el több támadást is romák ellen. A rendőrség szerint a támadás több részlete is beleilleszkedik a romák sérelmére elkövetett támadássorozatba. Ezért az ügy nyomozását a Nemzeti Nyomozó Iroda vette át, és több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt indított eljárást.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) átvette a Kislétán hétfő hajnalban történt bűncselekmény nyomozását - mondta el az MTI-nek Csécsi Soma, az NNI helyettes szóvivője, de ezen kívül nem árult el részleteket a nyomozásról.

Hétfőre virradóra Szabolcsban, Kislétán ismeretlen támadók az otthonában lőttek agyon egy 45 éves asszonyt, 13 éves lányát pedig súlyosan megsebesítették. Pénzes Sándor kislétai polgármester elmondta: egy község széli utcában történt a gyilkosság éjfél körül. A tettesek berúgták a bejárati ajtót, majd rálőttek a szobában alvó nőre és lányára. Az anya azonnal meghalt, a kislányt kórházba vitték, állapota az őt a nyíregyházi kórházban kezelő főorvos szerint életveszélyes, de stabil.

Az NNI így már nyolc, a romák sérelmére tavaly és idén elkövetett bűncselekmény ügyében nyomoz emberölés és emberölési kísérlet miatt.

A másik hét bűncselekményt tavaly és idén követték el: tavaly július 21-én Galgagyörkön, augusztus 8-án Piricsén, szeptember 5-én Nyíradonyban, november 3-án Nagycsécsen, december 15-én Alsózsolcán, valamint idén február 23-án Tatárszentgyörgyön és április 22-én Tiszalökön. A bűncselekmények közül a tiszalökiben egy ember halt meg, a Nagycsécsen elkövetettben ketten, továbbá a Tatárszentgyörgyön elkövetett gyilkosság során szintén ketten vesztették életüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. augusztus 3. 16:27
azt kell kihallgatni aki az eu-ban náci ruhában bohockodik meg a havarjait akit felbujt meddig tűrik a cigányok hogy családonként kiirtják őket
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását