2024. június 17. - Laura, Alida

Gyorshír! Ölt az új vírus Magyarországon

Meghalt egy 41 éves férfi Magyarországon az új influenzavírus okozta megbetegedésben - tudta meg az MTI szerdán.
2009. július 22. szerda 14:18 - HírExtra
A férfi hirtelen kialakuló tüdőgyulladásban hunyt el múlt héten szerdán Magyarországon, a boncoláskor azonosították szervezetében az új típusú, H1N1-es influenzavírust - ismertette a szakember a kormányszóvivői tájékoztatón. Hozzátette: a beteg korábban nem járt orvosnál, és szív-, illetve tüdőbetegsége súlyosbította az influenza lefolyását.

Falus Ferenc kitért arra, hogy Magyarországon az 37-re emelkedett az új típusú influenzás esetek száma.

A kormányszóvivői iroda közleménye szerint a 41 éves férfinak az állapotát súlyosbító alapbetegségei voltak. Az influenzavírus jelenlétét az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központ PCR-vizsgálata igazolta.

A közlemény hangsúlyozza, hogy a beteg halálát nem lehet rendkívülinek minősíteni, mert a szezonális influenzában is minden évben néhányan rendkívül gyorsan kialakuló tüdőgyulladásban vesztik életüket.

Rajta kívül az elmúlt 24 órában 7 beteget regisztráltak, mindegyiknél enyhe lefolyású a betegség, közülük kettőt kórházban figyelnek meg, a többieket tartózkodási helyükön különítették el.

Magyarország élen áll a felkészülésben az influenza elleni védekezésre, Magyarországon az első között kezdődhet majd meg a tömeges védőoltás - hangsúlyozza a közlemény, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy az influenza cseppfertőzéssel terjed.

A személyes és általános higiénés szabályok betartása védelmet nyújt. Ezért különösen fontos, hogy gyakran mossunk kezet szappannal, melegvízzel. Ne nyúljunk a szemünkbe, orrunkba, szánkba. Egyszer használatos papír zsebkendőbe köhögjünk, tüsszentsünk - ismertetik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását