2024. május 14. - Bonifác

Viszlát, Európa Liga?

A csütörtöki első meccs után egyik magyar csapatnak sem maradt sok esélye a továbbjutás kiharcolására a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában.
2009. július 18. szombat 07:50 - HírExtra
A fővárosi lila-fehérek igazán bánhatják a bukaresti találkozót, mert jól kezdtek és minden esélyük megvolt egy reményt keltő eredmény elérésére, miután a szünetben 0-0 volt az állás, ráadásul a hazaiak tíz emberre fogyatkoztak Kapetanosz kiállítása miatt. A folytatás azonban nem az újpestiek akarata szerint alakult: a románok emberhátrányban is vezetést szereztek, ráadásul Korcsmár Zsolt is piros lapot kapott. Ettől kezdve a Steaua fölényben futballozott, s egy újabb találattal nagyon kedvező helyzetbe került.

"Úgy vélem, az elmúlt három hétben sokat fejlődött a csapat, hetven percig most is jól tartottuk magunkat. Megvolt a lehetőségünk a jó eredmény elérésére, azonban két egyéni hiba megváltoztatta a mérkőzés menetét" - értékelt William McStay, az újpestiek új vezetőedzője, aki a továbbjutást illetően kijelentette: az volt az elsődleges feladat, hogy a második mérkőzésre életben maradjon a csapata, és szerinte ezt el is érte. A skót mester olasz kollégája, Cristiano Bergodi abban egyetértett, hogy a Steaua még nem jutott tovább.

A találkozó nem múlt el balhé nélkül: a két szurkolótábor egy-egy csoportja kölcsönösen szidalmazta egymást. Az első félidőben a magyar drukkerek összetűzésbe kerültek a helyi rendfenntartókkal - a lila-fehérek a rácsot rázták és műanyag székeket téptek fel -, a hazai fanatikusok pedig ízléstelen, minden jóérzésű embert bántó felirattal provokálták a magyarokat.

A szombathelyieknek az Újpesttel ellentétben szinte esélyük sem volt egy jobb eredményt elérni. Ezt támasztják alá Csertői Aurél vezetőedző szavai is: "az eredmény ránk nézve hízelgő, az Elfsborg minden tekintetben jobb volt nálunk. Becsülettel küzdöttünk, de ez most erre volt elég". A szombathelyiek az első játékrészben még bírták a nyomást, de az első bekapott gól után összeroppantak, s végül háromgólos vereséget szenvedtek.

A tréner egyúttal szomorúságának adott hangot, hogy a csapatot elkísérő szurkolók egy része Oross Mártont pocskondiázta.

A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik Magyarországon. A Szusza Ferenc Stadionban 19:45-kor, míg Szombathelyen 19 órakor kezdődik majd a találkozó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását