2024. június 2. - Kármen, Anita

Kocsis sajtóorgánumokat perel be?

Jó hírnév csorbítása miatt több sajtóorgánumot beperel Kocsis István, a BKV vezérigazgatója - közölte kedden az MTI-vel a közlekedési társaság.
2009. július 7. kedd 21:35 - HírExtra
Kocsis István vezérigazgató nem lépett fel jogilag az oknyomozó sajtó ellen, de most "megelégelte a légből kapott álhírek cáfolását" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben. Tette ezt annak érdekében, hogy - mint írták - "a rágalmazó állítások szerzői, híresztelői a magatartásukért a bíróság előtt feleljenek".

A BKV közlésében hangsúlyozta: a média felelőssége ezekben az esetekben meghatározó, a valótlan és esetenként rágalmazó sajtóhírek ráadásul nem csak a vezérigazgató, hanem a cég megítélésének sem kedveznek.

Azt, hogy Kocsis István mely sajtóorgánumokat és milyen hírek alapján perli be, a közlemény nem részletezte.

Kocsis Istvánnal kapcsolatban legutóbb az index.hu azt írta: "Mrs. Istvan Kocsis" a tulajdonosa annak a brit bejegyzésű, offshore hátterű Jadran Investments Limited nevű cégnek, amely mintegy egymilliárd forintért adott bérbe egy horvátországi szállodát a Magyar Villamos Művek egyik leányvállalatának, de szerződésbontás után nem fizette vissza a bérleti díjat. Az értesülést Kocsis István később cáfolta, az MTI kérdésére korábban azt is elmondta, hogy jogi úton kéri ennek tisztázását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását