2024. június 10. - Margit, Gréta

Személyi kérdésekben nem dönt a szoci kongresszus

Az MSZP küldöttcsoportjainak többségi álláspontját figyelembe véve az országos elnökség eldöntötte a következő időszak politikai forgatókönyvét, így a szombati kongresszuson nem lesznek napirenden személyi kérdések.
2009. július 3. péntek 16:41 - HírExtra
Az MTI úgy tudja a négy forgatókönyv közül azt választották, amely szerint a szombati kongresszuson nem foglalkoznának személyi kérdésekkel, így a bizalmi szavazással sem.
A párt legfelső döntéshozó testülete kibővítené a párton belüli együttműködés kiszélesítésére alkalmas országos választási bizottságot (ovb), amely a választásokig stabil személyi összetételben működik. Emellett kitűznék a következő kongresszus időpontját, amely a jövő évi költségvetés parlamenti elfogadása után, novemberben lehet.

Ez a kongresszus fogadná el az MSZP választási programját, döntene a miniszterelnök-jelöltről, országos listát állítana, illetve határozna az új elnökségről is.

Mivel ehhez módosítani kell a párt alapszabályát - hiszen az felmenő rendszerű tisztújítást ír elő - technikailag két kongresszust tartanának egy napon, vagy akár egy hétvégén. Az elsőn módosítják az alapszabályt, a másodikon pedig a tervezett napirendekkel foglalkoznának - tudta meg az MTI.

Az MTI értesülései szerint az elnökségi ülésen egyetértés volt abban is, hogy aki a párt országos választási bizottságában fontos szerepet tölt be, az nem legyen ezzel egy időben miniszter is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. július 3. 17:12
"Akkor meg minek...?"
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását