2024. június 9. - Félix

Nyári bűnmegelőzési akció

Ötödik éve működik Zalakaroson bűnmegelőzési iroda, amelynek egyik legnagyobb eredménye, hogy azóta jelentősen visszaesett a fürdőben és környékén a bűncselekmények száma - mondta el pénteken, az iroda nyári megnyitása alkalmából a nagykanizsai rendőrkapitány.
2009. július 3. péntek 15:50 - HírExtra
Molnár József közölte: az öt évvel ezelőtti indulásig nyaranként 10-15 gépkocsifeltörés és ennél jóval több strandi lopás történt Zalakaroson. Az indulás évében már az ötödére csökkent a bűncselekmények száma, tavaly például mindössze két autófeltörésről érkezett bejelentés.

Elmondta, hogy az iroda koordinálásával naponta egy-egy rendőr mellett két, a bűnmegelőzési munkára felkészített fiatal, továbbá diáktolmács és a gyakorlaton lévő rendészeti főiskolások járőröznek a környéken. A rendőrök naponta többször a strand területét is ellenőrzik, de a parkolókra is kiterjed a figyelmük.

Tiborcz János, Zala megye rendőrfőkapitánya köszönetét fejezte ki a város önkormányzatának és a fürdőt működtető társaságnak, mert - mint a megnyitón mondta - hozzájárulásuk nélkül nem tudnának hasonló irodákat fenntartani. Reményét fejezte ki, hogy a hétfő óta Zalaegerszegen - szintén önkormányzati segítséggel - elindított kerékpáros járőrszolgálat ötletét átveszik Zalakaroson is.

Szirtes Lajos (független) , Zalakaros polgármestere az MTI-nek erre vonatkozóan elmondta: megvalósíthatónak tartja az ötletet, ezért megvizsgálják, hogy a város közbiztonsági alapítványán keresztül legalább egy kerékpár beszerzésére van-e lehetőségük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását