2024. június 1. - Tünde

Kolompár: a romák többsége az MCF-re szavazott

Magyarországon a cigányság a korábbi évekhez hasonló létszámban ment el szavazni, s a leadott roma voksok 90-95 százalékát kapta meg az MCF Roma Összefogás Párt – vélekedett Kolompár Orbán, a párt elnöke a vasárnapi voksolás urnazárását követően az MTI-nek.
2009. június 7. vasárnap 20:25 - HírExtra
A roma politikus azzal kapcsolatban, hogy az európai parlamenti (EP) választásokon mintegy 35 százalékos volt a részvételi arány, úgy fogalmazott: ez az alacsony részvétel üzenet a magyar parlamenti pártoknak és politikai elitnek, az értelmetlen hadakozásnak, az egyéni politikai érdekek érvényesítésének és az ország kettészakításának.

Az MCF Roma Összefogás Párt elnöke azt mondta: bízik abban, hogy a 2006-os országgyűlési választásokon elért eredményükhöz képest (0,08 százalék) megsokszorozták támogatottságukat, így a hazai cigányság bizakodva nézhet akár az előre hozott, vagy a 2010-es országgyűlési választások elé.

"Izgatottan várom az eredményeket, de most úgy látom, a cigányság felébredt húszéves Csipkerózsika-álmából, és bebizonyította, ki tudja fejezni szándékát" – fogalmazott Kolompár Orbán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását