2024. június 2. - Kármen, Anita

Ellopták a királyi méheket

Kaptárostul loptak el több százezer méhet, amelyeket a balmorali királyi rezidenciára akartak telepíteni. A királyi főméhész azonban mindenkit megnyugtatott, hogy bár a kár jelentős, jut méz a brit uralkodócsalád asztalára.
2009. június 6. szombat 07:14 - HírExtra
Rájár a rúd a méhekre: a kedvezőtlen időjárás és betegségek tizedelik őket, s mivel számuk drámaian fogy, az áruk és persze ezzel együtt a méz ára is drámaian nő Nagy-Britanniában. Nem is csoda, hogy nagy kísértést jelentenek a tolvajoknak. Az utóbbi időben egyre gyakoribbak a méhrablások.

A rendőrség közlése szerint a rablás során ötezer font értékben 11 kaptár és 500 ezer méh tűnt el. A méhek által előállított mézet a brit trónörökös, Károly herceg birtokain termelt organikus élelmiszerekhez használták volna fel.

Mint Murray McGregor, a királyi méhész elmondta, a kaptárak mellett nincs őrség, így aztán különösen védtelenek. Az eset elszomorító, de pótolni fogják az ellopott méhcsaládokat, s így a királyi termék előállítása nem szenved majd csorbát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását