2024. június 18. - Arnold, Levente

Hézagpótlás a weben

Új portállal bővítette a világhálón elérhető választékát a francia-német Arte televízió: az Arte Live Web ingyenes portál zenei, tánc- és színházi produkciókat, előadásokat közvetít élő adásban, majd bizonyos ideig hozzáférhetővé teszi azokat felvételről is.
2009. június 1. hétfő 21:44 - HírExtra
„Az élő közvetítések meglehetősen elhanyagolt területet jelentenek az interneten” – jegyezte meg Jean Rozat, az Arte France igazgatója az új honlap hézagpótló szerepéről.

A www.arteliveweb.com portál emellett olyan előadásokat kínál, amelyek egy évnél nem régebbiek – közölte Joel Ronez, az Arte France webszolgálatának illetékese, hangsúlyozva, hogy az új webhely „nem az Arte tévéműsorai által visszautasított programok temetője kíván lenni”.

A videofelvételek a szerzői jogoktól függően az első, sok esetben élő adás után 15 naptól három hónapig terjedő idősávban lesznek megtekinthetők a hálón. Az ingyenes, törvényes és hirdetéseket nem tartalmazó portálon évente 200-250 előadás felvételét teszik elérhetővé a tervek szerint.

A csütörtök óta elérhető webhelyen vasárnap a franciaországi Saint-Brieuc-i Art Rock fesztivál egyik koncertjét közvetítették, hétfőn pedig Weber Bűvös Vadász című operáját élvezhetik Baden-Badenből az internetezők este 7-től, addig is folyamatosan megtekinthető a francia rádió szimfonikus zenekarának május 15-i Bartók-Beethoven hangversenye, és számos világzenei produkció.

Az új kulturális portál havi 1 millió videoletöltést tűzött ki célul; a tévé honlapjáról (www.arte.tv) havonta 2,5 milliószor töltenek le videofelvételt a netezők, ebből 1,7 millió korábbi tv-műsorok visszakeresése.

A portálon jó előre lehet tájékozódni a soron következő élő adásokról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását