2024. június 2. - Kármen, Anita

Nincs mozgástere a kormányfőnek?

A KDNP szerint a kormányfőnek nincs valós mozgástere, így amit végrehajt, azt mind Brüsszellel egyeztetve teszi - mondta Hargitai János, a párt frakcióvezető-helyettese hétfőn a parlamentben a kormányfő felszólalására reagálva.
2009. május 25. hétfő 15:23 - HírExtra
A kereszténydemokrata politikus kifejtette: hiteltelen gazdaságpolitika folyt az elmúlt években, oly mértékben, hogy az IMF és nemzetközi hitelintézetek segítségére szorult az ország.

Amit most Bajnai Gordon tesz, az Brüsszellel egyeztetett folyamat, nincs valós mozgási lehetősége a kormányfőnek - hangsúlyozta.

Hozzátette: az a szégyen is először fordult elő, hogy kormányrendeletben hirdették ki azokat a gazdasági lépéseket, amelyeket az IMF 25 milliárdos hitelcsomagja következő részletének teljesítéséhez kell megtenni.

Magyarországon nem nagyarányú adócsökkentés készül, hanem adóátrendeződés csupán. Utóbbi irányát nem vitatja senki, de ennek az az ára, hogy jelentősen megnövelik a fogyasztást terhelő adókat.

Amit adnak az egyik kezükkel, azt elveszik a másikkal - summázta véleményét az ellenzéki politikus.

Hargitai János bírálta a kormányfőt, amiért azt mondja, hogy Magyarország utat tévesztett, s elfelejtette megbecsülni a munkát.

"Nem, tisztelt miniszterelnök úr, Magyarország semmit sem felejtett el: az emberek ugyanúgy szeretnének tisztességesen dolgozni, adózni, befizetni a közterheket, és normálisan élni ebben az országban" - fogalmazott.

Ha valakik itt elfelejtettek valamit, akkor azok nem mások, mint akik az MSZP és az SZDSZ támogatásával kormányon voltak - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását