2024. június 18. - Arnold, Levente

Hat év a Vertical Invest ügyvezetőjének

Első fokon hat év szabadságvesztésre ítélte hétfőn Klivinyi Zoltánt a Vertical Invest perében a Fővárosi Bíróság több mint nyolcszáz millió forintos, mintegy ötszáz rendbeli csalás miatt.
2009. május 25. hétfő 15:08 - HírExtra
Klivinyi öt vádlott-társa 3 év és 5 év hat hónap közötti szabadságvesztést kapott. Az egyik vádlott-társ szökésben van és hónapok óta ismeretlen helyen tartózkodik.

A büntetőper 2007 decemberében kezdődött, Klivinyi Zoltánt és nyolc társát több száz milliós hűtlen kezeléssel és más vagyon elleni bűncselekményekkel vádolták meg. Az ügyész tavaly szeptemberben jelentette be, hogy csalásra módosul majd a vád a perben.

Klivinyi Zoltán ellen korábban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A Vertical Invest ügyvezetőjét akkor Ausztriában, a schwechati repülőtéren fogták el 2003. szeptember 5-én. Két hónappal később, november 11-én hozták Magyarországra.

A 2003-ban alakult Vertical Invest Ingatlanhasznosító és Befektető Szövetkezetnek a vád szerint 2003-ban mintegy 1500 tagja volt, akik hozzávetőleg másfél milliárd forintot fizettek be a piacinál magasabb kamat reményében, ám nagyobb részük nem kapta vissza a pénzét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását