2024. június 1. - Tünde

Csodát tenni Görbicz nélkül?

Szombaton története első Bajnokok Ligája döntőjét játssza a magyar bajnok Győri AUDI ETO KC női kézilabdacsapata, az ellenfél a Rába-partiak által jól ismert, 2006-os győztes dán Viborg lesz.
2009. május 8. péntek 10:35 - HírExtra
A győriek eddig ötször játszhattak valamelyik európai kupa fináléjában, de még egyszer sem tudtak diadalmaskodni: 1999-ben, 2002-ben, 2004-ben és 2005-ben az EHF Kupában, 2006-ben pedig a KEK-ben kellett beérniük a második hellyel, ráadásul az tíz, valamint az öt évvel ezelőtti döntőt is Viborggal szemben bukták el.

Mindkét oldalon lesznek nagy hiányzók, de a legfájóbb a magyar bajnoknak, hogy Görbicz Anita, a válogatott irányítója biztosan kihagyja az első mérkőzést, mivel a Ferencváros elleni keddi bajnokin térdsérülés szenvedett.

"Ugyanúgy dolgozunk tovább, nem változtattunk az edzésprogramom. Arról van szó, hogy Görbicz Anita feladatát most három-négy emberre leosztva kell végre hajtani" - mondta Konkoly Csaba vezetőedző a handball.hu-nak.

A Viborg - amelyben ott lesz Kovacsicz Mónika - legnagyobb hiányzója a montenegrói átlövő, Bojana Popovic lesz, aki 73 találatával második a csapat házi góllövőlistáján a BL-ben, ő még februárban dőlt ki a sorból, miután keresztszalag-szakadást szenvedett.
Ugyanakkor a dánoknál szerepel a BL-gólkirálynő jelöltje, a német Grit Jurack, aki 105 találattal áll a lista élén.

A magyaroknál a góllövőlistán Görbicz Anita 94 góllal a 2., Tomori Zsuzsanna 66 találattal a 8., Vérten Orsolya 61 góllal a 10., Katarina Mravikova 48 góllal a 24. helyen található.

Magyar csapat legutóbb 2002-ben volt BL-finalista, akkor a Ferencváros - Németh Andrással - nem tudott nyerni a macedón Kometal Szkopje ellen. Az eddigi utolsó magyar BL-siker a Dunaferré, még 1999-ből, amikor is a szlovén Krim Ljubljanát verte.
A visszavágót jövő szombaton a Veszprém Arénában rendezik.

szombat:
Női BL döntő:
Viborg (dán)-Győri AUDI ETO KC, Aalborg 16:15 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását