2024. június 1. - Tünde

Fizetés ellenében nincs várólista?

Várakozás nélkül végzik el az MR-vizsgálatát a Pécsi Diagnosztikai Központban annak, aki hajlandó fizetni érte - írta keddi számában az Új Dunántúli Napló.
2009. május 5. kedd 09:43 - HírExtra
Az egyes vizsgálatok ára 10 ezer és 70 ezer forint között van, nem több, mint amennyit az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fizetne azok után az intézménynek.A központban mintegy félezren várnak MR-vizsgálatra, a nem sürgősséggel beutalt, most jelentkező beteg a legkorábban júliusra kaphat időpontot.

Németh Béla ügyvezető igazgató közlése szerint ennek oka az alulfinanszírozottság, melynek tükrében az eszköz- és anyagigényes szakmáknak jól meg kell gondolniuk, hogy hány beteget fogadnak. Ha túl sokat, csődbe is mehetnek. Ezért vállalják a hosszú várólistát, s teszik lehetővé azt, hogy aki akar, fizethessen a gyorsaságért.

A nagy értékű diagnosztikai vizsgálatok a legtöbb országban várólistákhoz kötöttek, ám a túl hosszúra nyúló várakozás nemcsak idegőrlő, hanem a beteg állapotának romlását is eredményezheti - olvasható a baranyai napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását