2024. június 1. - Tünde

Bajnai: Az emberek megértik a megszorításokat

Az emberek többsége belátja, hogy szükség van a takarékosságra, a költségek visszafogására, arról pedig egy év múlva mindenkinek el kell majd számolnia a választóival, hogy az a program, amelyet ő képvisel, segítette-e az országot vagy nem - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök a Népszava csütörtöki számában megjelent interjúban.
2009. április 30. csütörtök 07:39 - HírExtra
A kormányfő a lapnak egy közelmúltban készült közvélemény-kutatás eredményét idézte, amely szerint az emberek több mint 70 százaléka úgy gondolja, szükség van olyan intézkedésekre, amelyek visszafogják a költekezést, és egyensúlyba hozzák az országot.
Hangsúlyozta, hogy jelenleg nem egyszerűen gazdasági válságot kell kezelni, hanem a társadalmi válság veszélyét kell elhárítani, mert ha a gazdasági válságot nem kezelik jól, az ország a tartós lecsúszás veszélyével néz szembe.

Bajnai Gordon szerint a kormány tervezett intézkedései fenntartható egyensúlyt hoznak létre, elhárítják a növekedés előtt már régóta fennálló akadályokat, így képesek enyhíteni a világgazdasági válság csapásait, és hosszú távra is kijelölik az utat.

"Ha az ellenzék alakítana kormányt a következő választás után, akkor sem hiszem, hogy a lényegi, egyensúlyteremtő kérdésekben visszafordulna. Ők is tudják, hogy az ezzel megszerzett bizalom nélkül nincs fenntartható Magyarország" - mondta egy kérdésre.

A Népszavának arra a kérdésére, hogy mennyire puhítható fel a kormány programja politikai demonstrációkkal és sztrájkokkal, a kormányfő ismét leszögezte: a kiadáscsökkentésből nem enged. Ugyanakkor hozzátette: ha van olyan javaslat, amely a takarékosság mértékén nem változtat, de mégis megoldást jelenthet, azzal szemben nyitott és hajlandó tárgyalni róla. Megjegyezte viszont: ha mindenkinek tennének egy kis engedményt, akkor sosem jönne össze az a pénz, amelyből Magyarországot stabilizálni lehet.

A kormányfő fontosnak nevezte az érdekképviseleti egyeztetéseket, és nincs problémája az érdekek demonstratív képviseletével sem. Ugyanakkor leszögezte: "annál inkább van probléma az érdekképviseleti köntösbe öltöztetett pártpolitikai szándékokkal". Szavai szerint az ország érdeke ellen való, ha az érdekképviseleti megnyilvánulásokat "maga alá gyűri a hatalmi politizálás".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

giziszolnoki51
2009. május 1. 08:26
Könyörgöm melyik nép érti meg aki naponta felakasztja magát a munkanélküliség miatt??Undorító ez az állítás!!Vagy a kis nyugdíjas akit lefizetnek,hogy azt mondja hogy felajánja az országnak a 40.000 Ft nyugdíját és akkor miből él meg mártír lesz??Ezekre a kérdésekre miért nem válaszolnka egy újságíró vagy riporter nem meri megkérdezni?vagy ez belefér a pakliba??Jó lenne belelátni a fejükbe miért gondolkoznak így ????
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását