2024. június 1. - Tünde

A Barca törheti meg az angol uralmat

A legjobb négy mezőnyének egyetlen nem angol csapataként az FC Barcelona a Chelsea-t fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének kedd esti első mérkőzésén.
2009. április 27. hétfő 12:13 - HírExtra
A katalánok a szombati, Valencia elleni, 2-2-re végződött bajnoki rangadóval "melegítettek" az összecsapásra. Valószínűleg ennél jobb főpróbában reménykedtek, hiszen a tény, hogy négy perccel a vége előtt egyenlítve szereztek egy pontot, s ezzel megszakadt hétmeccses győzelmi sorozatuk, egyáltalán nem nevezhető ideális felkészülésnek. Jó hír viszont Pep Guardiola vezetőedző számára, hogy szinte minden játékosa bevethető.

"Pihennünk kell és fel kell töltődnünk, mert most kezdődik számunkra az év legfontosabb hete - mondta a klub és a spanyol válogatott egykori klasszis középpályása. - Egyébként nem láttam fáradságot a játékoson, olyanok vagyunk, mint a gépek."

Barcelonában a fizikai erőt tartják az aktuális rivális legnagyobb erősségének, Guus Hiddink, a tavaly döntős Chelsea trénere pedig Lionel Messitől tart a legjobban.
A katalánok argentin támadója nyolc találatával a mostani BL-szezon legeredményesebb futballistája, s a londoniak szeretnék elérni, hogy ne szaporodjon tovább a góljai száma. A cél megvalósítását némileg akadályozza, hogy a balhátvéd Ashley Cole eltiltását tölti, a szombati, West Ham United felett aratott 1-0-s bajnoki siker alkalmával őt helyettesítő Jose Bosingwa pedig nem győzte meg maradéktalanul a holland mestert.

"Nem kesergek Cole hiányán, inkább megpróbálom megtalálni az ideális megoldást. Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolga annak, aki Messit fogja majd, hiszen ő a világ leggólerősebb labdarúgója, s egyike azoknak, akiknek a játékát szívesen nézed, persze csak akkor, ha nem éppen ellene játszol" - mondta Hiddink.

A Barcelona és a Chelsea egyébként eddig 11-szer találkozott egymással az európai porondon, két döntetlen mellett a spanyolok ötször, az angolok pedig négyszer győztek, a gólkülönbség 22-16 a katalánok javára.

A keddi mérkőzés 20:45 órakor kezdődik, a visszavágót jövő szerdán rendezik Londonban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását