2024. június 2. - Kármen, Anita

Az utazási kedvezményeket miért vennék el?

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) tiltakozik a közlekedési kedvezmények tervezett megvonása ellen, amely elsősorban a nagycsaládosokat, a nyugdíjasokat és a diákokat érintené - mondta Molnár Béla országgyűlési képviselő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. április 23. csütörtök 12:21 - HírExtra
Az ellenzéki képviselő szerint a miniszterelnök csak a kedvezmények megvonásában gondolkodik, a "szocialista vízfej" azonban változatlan.

Hozzátette: a MÁV-nál egy osztályvezetői beosztásban dolgozó jogásznak másfél millió forintos nettó fizetése van, s ehhez járnak még az egyéb juttatások, mint a telefon, és a gépkocsi.

A MÁV évente 106 milliárd forintos fogyasztói árkiegészítést kap, "Bajnai Gordon, Magyarország romantikus miniszterelnöke és romantikus minisztere" ezt kívánja most megvonni - jegyezte meg. Kérdés az is, hogy miközben százmilliárdot fektetnek a vasútba, a színvonal miért nem javul.

A KDNP tiltakozik a közlekedésben a digitális jegyek tervezett bevezetése ellen is, amely a párt szerint visszaélések egész sorára adna lehetőséget - mondta Molnár Béla.
Kifejtette: miközben a papír alapú jegy nagyjából 3 forintba kerülne, a digitális kártya előállítása 240-260 forint lenne. A kártya tartalmazná mindenkinek a személyi adatait is.

Felidézte: Kóka János a közelmúltban a BKV-nál szerette volna ezt bevezetni, de minden ajánlat 60 milliárd feletti volt, s ezt még Demszky Gábor főpolgármester sem vállalta.
Hozzátette: a BKV jegyárai már így is elérték a nyugat-európai szintet, s ahol a chipkártyát bevezették, ott is lehet mellette papíralapon, illetve sms-el is jegyet váltani. Nálunk először a diákigazolványra, majd a nyugdíjas, végül a személyigazolványokra telepítenének a jegyvásárlásra alkalmas chipeket. Az ellenőrzést magáncégek végeznék.

Ha "Kóka János és baráti köre" ezt az üzletet megszerzi, akkor pár év múlva mindenkinek a mozgása ellenőrizhető lesz ezen keresztül - közölte.A tervezett megoldás adatvédelmi aggályokat is felvet, az anyagi és társadalmi feltételek hiánya mellett - mondta Molnár Béla.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. április 23. 12:44
Azért KELL megszüntetni ezeket a pazarló kedvezményeket drága MŰ KERESZTÉNYEK, mert válság van és ilyenkor a legelső, amit meg kell szüntetni, a kiváltságos különjuttatások. Tudom, ezt agyatlanul nehéz felfogni. Engem és sok 10-20 ezer munkavállalót az utcára dobálnak hétről hétre és mások meg féláron utazgatnak a MÁV-on, miközben még fizetésük is van? Nem pofátlanság ez egy kicsit?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását