2024. június 12. - Villő

Embercsempészeket fogtak

Tizenkét határsértőt és két embercsempészt fogtak el a szegedi határrendészek kedden Csongrád megyében - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) sajtóreferense az MTI-t.
2009. április 21. kedd 19:53 - HírExtra
Pál János elmondta: az első csoportot, egy hatfős makedón családot Röszke közelében tartóztatták fel. A három gyermekkel utazó felnőttek Nyugat-Európába tartottak, a jobb élet reményében. A másik csoport két felnőttből és négy gyermekből állt.

Nyomaikat a határ közelében követve akkor érték őket utol a határrendészek, amikor éppen beszálltak egy rájuk várakozó román rendszámú terepjáróba. Az autót a járőrök üldözőbe vették, és az M5-ös autópályán sikerült feltartóztatniuk. Az igazoltatás során kiderült, hogy a kocsival érkező két román állampolgár Nyugat-Európába vitte volna a hatfős szerb családot, akik már korábban is próbálkoztak illegálisan bejutni Magyarországra, de akkor is sikertelenül.

A határsértők ügyét a CSMRFK Idegenrendészeti Osztálya idegenrendészeti eljárás kertében vizsgálja, a két román állampolgárral szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás - tette hozzá az alezredes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását