2024. június 2. - Kármen, Anita

Kaká örökre Milánóban maradna

Hűségesküt tett csapatának Kaká, az AC Milan aranylabdás brazil játékmestere.
2009. április 16. csütörtök 14:46 - HírExtra
"E pillanatban úgy érzem, hogy szeretnék örökre Milánóban maradni" - idézte az itáliai sportsajtó csütörtökön az olasz futballklub dél-amerikai csillagának szavait. A labdarúgó - akinek eredeti neve Ricardo Izecson dos Santos Leite - az után reagált így a helyi médiában, hogy az elmúlt időben egyre-másra ismétlődtek a hírek várható elmeneteléről, még pontosabban arról, hogy az új idényt már nem a lombard elitklubnál, hanem a Real Madridnál kezdi. E verziót erősítette a spanyol királyi klub volt - és nagy valószínűséggel leendő - elnökének, Florentino Péreznek a kijelentése, amely szerint júniusi megválasztása esetén Madridba csábítja Kakát Milánóból.

A brazil most újfent szükségét érezte leszögezni: esze ágában sincs a Real fehér színére cserélni a "rossoneróknál" viselt mezét, ő továbbra is "milanistaként" képzeli el életét. Ami a talján együttesnél zajló generációváltást illeti, Kaká így fogalmazott:
"Egy korszak lezárul, s egy új kezdődik, ez egy történelmi pillanat, a csapatnak át kell alakulnia és meg kell ifjodnia. Az ideális az lenne, ha a tapasztalat és a fiatalság keveredne."

Arra a kérdésre, hogy ha választhatna, kivel játszana a legszívesebben egy csapatban, ezt felelte:
"Ha rajtam múlna, Steven Gerrarddal, az angol FC Liverpool csapatkapitányával futballoznék együtt. Tökéletesen képzett labdarúgó, akivel jól járna a Milan is."

Az persze már más kérdés, hogy a 28 éves, válogatott angol középpályás éppen e hónap elején hosszabbította meg két évvel eredetileg 2011-ig szóló szerződését klubjával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását