2024. június 6. - Norbert, Cintia

A megtalált lány apja nem vonja vissza a feljelentést

Nem vonta vissza a volt felesége ellen tett feljelentést a Magyarországon megtalált francia-orosz állampolgárságú kislány apja. Jean-Michel Andrét szerdán hallgatta meg az Elise elrablási ügyével foglalkozó vizsgálóbíró a dél-franciaországi Aix-en-Provence-ban.
2009. április 15. szerda 21:28 - HírExtra
Először hallgatták ki a francia hatóságok Andrét azóta, hogy a gyanú szerint március 20-án a dél-franciaországi Arles-ban volt felesége, az orosz állampolgárságú Irina Belenykaja és két ismeretlen férfi megtámadta és elvitte közös gyermeküket. A három órás meghallgatáson az apa - elmondása szerint - a bíró kérésére "mindent elmesélt" Elise születésétől a három héttel ezelőtti támadásig.

Ügyvédje, Victor Gioia korábbi nyilatkozatával ellentétben az apa nem vonta vissza a Belanykaja ellen tett feljelentését, de jelezte: "szimbolikusan" kész azt megtenni és tárgyalni a gyermek elhelyezésének rendezéséről. Igazságügyi források szerint a feljelentés visszavonása semmilyen következménnyel nem járna, a Magyarországon letartóztatott anyával szemben annak ellenére is le kellene folytatni a megkezdett eljárást.

"Valamilyen megoldást kell találni arra, hogy ennek az óriási ostobaságnak, amit elkövetett, ne legyenek szörnyű következményei, és hogy ne egy börtön közelében kelljen a következő éveket töltenünk. Az elképzelhetetlen lenne" - hangsúlyozta az apa az RTL francia kereskedelmi rádiónak adott interjújában.

Az ügyvéd szerint az orosz anya és a francia apa között őrlődő Elise esete teljesen abszurd, mert a megoldáshoz szükséges jogszabály egyszerűen nem létezik, ezért "nem jogi, hanem ésszerű megoldást kell találni erre az emberi drámára", hiszen Franciaországban az anya, Oroszországban viszont az apa ellen folyik eljárás a gyermek elrablása miatt.

Moszkva kedden kétoldalú jogi konzultációkat javasolt a francia félnek az orosz-francia állampolgárságú kislány elhelyezésének rendezésére, amelyre a francia külügyminisztérium nyitottnak mutatkozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását