2024. június 2. - Kármen, Anita

Fidesz: Minden kórházra szükség van

A Fidesz azt szeretné tudni, hogy az új kormányfőjelölt, Bajnai Gordon továbbra is támogatná-e azt, hogy a 167 kórházból 52 megszűnjön - a párt szerint ugyanis minden kórházra szükség van.
2009. április 9. csütörtök 16:40 - HírExtra
Pesti Imre, a legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a 2006-os egészségügyi reform kapcsán elfogadott kormánydöntés alapján 167 kórházból 52-t be kellett volna zárni. "Erre volt kormánydöntés, de akkor ezt nem hajtották végre" - tette hozzá.

Ezt a döntést kormánytagként Bajnai Gordon akkori gazdasági miniszter is támogatta, és a Fidesz azt szeretné tudni, hogy most, kormányfőjelöltként is támogatna-e egy ilyen döntést Bajnai Gordon.

Pesti Imre utalt arra, hogy az IMF-hitel garanciájaként a nagy ellátórendszerekben jelentős megszorításokat kell végrehajtani. Vajon az egészségügyet milyen "szűkítést" fogja érni, vajon most végrehajtják-e a korábbi kormánydöntést? - tette fel a kérdést.

A fideszes politikus utalt arra: akkor a szocialisták is egyetértettek a kórházbezárásokkal.
Szintén szeretné tudni a Fidesz, hogy készültek-e hatástanulmányok arra vonatkozóan, hogyan alakul majd az ellátás, hogyan alakulnak a várólisták, ha ennyi kórházat bezárnának. "Mi az oka annak, hogy előbb szavazunk Bajnai Gordon személyéről és csak később a programjáról?" - kérdezte a politikus.

Kérdésre válaszolva a politikus kijelentette: a kórházi kapacitás már így is olyan mértékben szűkült, hogy további kórházbezárásokra nincs szükség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását